Covid-19 ierobežojumi – "pedofilu sapnis"

Aizvadītajos mēnešos daudz runāts par dažādiem veidiem, kā Covid-19 slimības izplatība negatīvi ietekmējusi sabiedrību. Bijušais ASV Tēvzemes drošības departamenta (Department of Homeland Security) aģents ar 12 gadu pieredzi bērnu tirdzniecības apkarošanā Timotijs Balards atklāj, ka pandēmijas laikā novērota arī paaugstināta pedofilu aktivitāte internetā.

 

FOTO: Shutterstock.com

Intervijā ar labēji noskaņoto ASV bezpeļņas organizāciju “Prager University” bijušais aģents, kurš kļuvis par autoru un šobrīd vada “Operation Underground Railroad” un “The Nazarene Fund” – bezpeļņas organizācijas, kas konsultē valstu valdības bērnu tirdzniecības apkarošanas jautājumos, izteicies: “Ja statistika uzrādītu, ka katras 30 sekundes kāds bērns saslims vai mirs no Covid-19, pasaule juktu prātā. Tas nenotiek, taču katras 30 sekundes kaut kur pasaulē tiek nolaupīts bērns, ar mērķi viņu seksuāli izmantot, paverdzināt vai orgānu tirdzniecībai melnajā tirgū.”

Ballards arī piebilst, ka mēneši, kuros vairums pasaules valstu izvēlējušās noteikt īpaši stingrus pārvietošanās uun dažādus citus ierobežojumus Covid-19 izplatīšanās dēļ, bijuši īpaši parocīgi pedofiliem.

Sarunā ar “Prager University” Balards norāda, ka, balstoties uz interneta monitoringā iegūto informāciju, dažādi slēpti ASV pedofilu grupējumi dēvējot Covid-19 mēnešus par “mūsu sapni” un “pļaujas laiku”.

Iemesls esot bērnu tendence pandēmijas dēļ radušos brīvo laiku pavadīt pie viedierīcēm un internetā, bez vecāku uzraudzības.

“Pedofiliem ir ļoti paveicies ar šiem ierobežojumiem, jo visas vietas un iestādes, kas uzņem bērnus un garantē to drošību – skolas, dažādas iestādes, kur notiek ārpusskolas pasākumi, mūzikas, sporta pulciņi – tas viss ir ciet. Tā vietā bērniem tiek iedots klēpja dators vai kāda viedierīce un pateikts: “Sēdi, pavadi savu brīvo laiku šeit.” Tikmēr vecāki dodas risināt sarežģīto finansiālo situāciju un gādāt iztiku. Piebildīšu, ka arī pedofili šajā laikā sēž mājās bez darba un, ticiet man, viņu starpā netrūkst tādu, kuri prot meistarīgi piekļūt un apmānīt nepilngadīgos, izmantojot sociālos tīklus, dažādas spēles,” situāciju skaidro bijušais aģents.

 

Reklāma
Reklāma

Arī pedofili šajā laikā sēž mājās bez darba un, ticiet man, viņu starpā netrūkst tādu, kuri prot meistarīgi piekļūt un apmānīt nepilngadīgos, izmantojot sociālos tīklus, dažādas spēles


Četrkāršojies pret bērniem veikto noziegumu skaits
Runājot par datorspēlēm, kur atkārtoti identificēti seksuālie varmākas, kuri mēģina nodibināt kontaktu ar un piekļūt nepilngadīgajiem, minēta arī pašlaik ļoti populārā spēle “Fortnite”.

Balards min arī kādu gadījumu no Jūtas štata (ASV), kad izmeklēšanas laikā noskaidrojies, ka pieaudzis vīrietis spēlējis tiešsaistes spēles ar sešus gadus veciem bērniem un veiksmīgi izmānījis kailfoto no divām mazgadīgām meitenēm. Vecāki tikmēr nav pat nojautuši, ka bērns internetā ir kļuvis par pedofila upuri.

Pieredze ar šādu noziegumu apkarošanu rāda, ka laika gaitā seksuālie varmākas visbiežāk mēģina arī klātienē piekļūt saviem upuriem, norāda bijušais aģents.

Saskaņā ar Balarda teikto, ASV Nacionālā pazudušo un izmantoto bērnu centra statistika norāda, ka šī gada martā saņemti 2 miljoni ziņojumu par noziegumiem pret bērniem. Šādu ziņojumu skaits, salīdzinājumā ar 2019. gada aprīli, esot dubultojies.

Šī gada aprīlī statistika esot kļuvusi vēl drūmāka – 4 miljoni ziņojumu par noziegumiem pret bērniem, kas ir četras reizes vairāk nekā 2019. gada martā.