4 grāmatas mazuļa priekam

Pirmās grāmatas, kas iepriecinās mazuli, iesaka Gunita Krilova, 3 bērnu mamma, žurnālu “Mammām un Tētiem” redaktore un romāna “Driftā tikai lēdijas” autore.

Lieliska dāvana bērnam, arī zīdainim, ir grāmata

FOTO: Shutterstock.com

Lieliska dāvana bērnam, arī zīdainim, ir grāmata

Esmu novērojusi, ka maziem bērniem lielāku interesi raisa grāmatas, kurās ir vienkārši, saprotami un ne pārāk raibi zīmējumi. Mazuļiem labāk piedāvāt grāmatas ar biezām, izturīgām lapām – manai meitai vienmēr interesējušas grāmatas no papīra, nevis auduma vai plastmasas; pēdējās parasti tiek izmantotas košļāšanai, augot zobiņiem. Patstāvīgai aplūkošanai bērnam būs ērtāk lietot maza formāta grāmatiņas, kuras mazulis, kas jau sēž, var pats noturēt.

Grāmatas, kas jaunākajai meitai topā bija gada vecumā:

1. “Mājdzīvnieki. Latvija” (izdevniecība “Zvaigzne ABC”)

Grāmatā ir atpazīstami mājdzīvnieki, kas mazulim raisa interesi un kuru radītās skaņas vecāki prot atdarināt. Dzīvnieki ir labi saskatāmi, un attēli nav izraibināti. Grāmatu ērti paņemt līdzi ceļojumos.

2. “Lauku sētā” (izdevniecība “Madris”)
Patiks arī tiem, kas vēl nav sasnieguši gada vecumu. Atveramie lodziņi raisa mazuļa interesi un vingrina pirkstiņus, bet attēli piesaista ar dažādiem priekšmetiem un detaļām.

Reklāma
Reklāma

3. “Mājās. Kustīgās bildītes” (izdevniecība “Zvaigzne ABC”)

Patīkama dizaina grāmata, kurā atainoti bērnam atpazīstami priekšmeti. Meitai patika virināt ciet un vaļā skapi vai katliņu vai iekustināt TV attēlu.

4. “Es liels, tu mazs” (izdevniecība “Jāņa Rozes apgāds”)
Grāmata ne tikai bērnu, bet arī vecāku priekam! Tajā stāstīts par pieaugušo un bērnu atšķirībām, un pāri visam –nerimstošo mīlestību vienam pret otru un kopābūšanas prieks.