Kā princis Viljams un hercogiene Ketrīna soda savus bērnus?

Kāds no Kembridžas hercogienes Ketrīnas paziņām izdevumam “Fabulous” pastāstījis, kā viņa ar dzīvesbiedru princi Viljamu audzina savus bērnus – princi Džordžu, princesi Šarloti un princi Luisu. Ketrīna un Viljams liekot lietā visnotaļ oriģinālu audzināšanas metodi.

 

Foto: CAMERA PRESS/ROTA/DUCHESS OF CAMBRIDGE / Vida Press

FOTO: Shutterstock.com

Foto: CAMERA PRESS/ROTA/DUCHESS OF CAMBRIDGE / Vida Press

Kembridžas hercogiene un princis Viljams nekad nepielieto fiziskas bērnu sodīšanas metodes, neatļaujas kliegt uz bērniem vai likt viņiem stāvēt kaktā. Tā visa vietā vecāki izmanto īpašu “dīvānu nopietnām sarunām”. Tāds ir Kensingtonas pilī Londonā, kā arī Amnerholā Anglijas laukos, kur ģimene dzīvo pašizolācijas laikā.

Kā apgalvo paziņa – bērns, kurš ir nogrēkojies, tūlīt pat spiests pārstāt ķildu ar brāli vai māsu vai jebkuru citu neatļautu darbību. Viņam nekavējoties jādodas uz vietu, kas paredzēta šādām reizēm – uz pārrunu dīvānu.

Tur vecāki ar nogrēkojušos bērnu notur audzinošu sarunu. Šādu diskusiju galvenais mērķis ir, lai bērni paši paskaidrotu savas sliktās uzvedības iemeslu. Tajā pašā laikā mazajiem tiek izskaidrots, kādas var būt viņu rīcības sekas.

Arī aukle Marija Borallo, kas palīdz Kembridžiem rūpēties par  mantiniekiem, strikti ievēro likumus, kādus ģimenē ieviesuši Ketrīna un Viljams. Auklīte nekad nepaaugstina balsi pret bērniem un vienmēr savu rīcību saskaņo ar princi un hercogieni.

 

Hercogiene vienmēr ir gatava uzklausīt savus bērnus, taču, ja viņa kaut ko izlēmusi, tad parāda rakstura stingrību un nepiekāpjas, lai kā bērni čīkstētu un žēlotos.

Reklāma
Reklāma

 

Zinātājs apgalvo, ka hercogiene Ketrīna ir daudz nelokāmāka audzināšanas jautājumos nekā Viljams. Hercogiene vienmēr ir gatava uzklausīt savus bērnus, taču, ja viņa kaut ko izlēmusi, tad parāda rakstura stingrību un nepiekāpjas, lai kā bērni čīkstētu un žēlotos.

Sarunas uz dīvāna gan esot ir retas. Kā apliecina aculiecinieki, kad mazie prinči un princese kopā ar vecākiem iziet sabiedrībā, bērni parasti uzvedas pārsteidzoši labi.

Mājās aiz slēgtām durvīm gan nākas pieredzēt bērnu niķus. Nesen virtuālas tikšanās laikā ar labdarības akcijas dalībniekiem princis Viljams atzinies, ka viņam vislielākās raizes sagādā ēdienreizes, kad visa ģimene pulcējas pie viena galda.

“Protams, viss ir atkarīgs no tā, kas likts galdā. Ja bērniem tas garšo, viss ir labi. Ja negaršo, tā jau ir pavisam cita opera,” atzinies princis, kurš nesen nosvinējis savu 38. dzimšanas dienu.