Dodamies uz mini zoo ārpus Rīgas! Galamērķu apkopojums

Maāaam, es gribu izjāt ar kamieli, vai var? Jā, protams, braucam! Jo tālu nav jābrauc - tieši 1,5 h braucienā no Rīgas, Cēsu virzienā, atrodas zoo Rakši, kur audzē draudzīgus kamieļus, ar kuriem tu vari arī izjāt! Papildiniet bērnu vasaras iespaidu ar došanos uz maziem, bet sirsnīgiem zoodārziem un saimniecībām, kur zvēriņus var ne tikai pabarot, bet arī papaijāt un izpētīt!

Rakšu zoo ir īsts atradums ģimenēm, jo piedāvā gan ekskursiju pa zoo, gan izjādes ar kamieļiem, pastaigas ar lamām, kā arī izbraucienus ratos ar Puatū ēzeli, bērnu rotaļu laukumu, “Camel Cafe” lauku labumus un citas izklaides. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rakšu zoo ir īsts atradums ģimenēm, jo piedāvā gan ekskursiju pa zoo, gan izjādes ar kamieļiem, pastaigas ar lamām, kā arī izbraucienus ratos ar Puatū ēzeli, bērnu rotaļu laukumu, “Camel Cafe” lauku labumus un citas izklaides. Publicitātes foto.

1. Pavisam tuvu, vien 37 km no Rīgas centra atrodas mini zoo Dobuļi, kas ir viena no ģimenei draudzīgākajām vietām! Šeit ir apskatāmi ap 200 dažādu dzīvnieku un putnu, tostarp jenoti, degunlācītis, pāvi, kazas, lamas, papagaiļi, pāvi un citi interesanti dzīvnieki. Zoo atvērts katru dienu 10-17, ieejas maksa pieaugušajiem 4 EUR, bērniem 3 EUR.

2. Arī piemājas zoo BRIEŽI atrodas vien 25 min braucienā no Rīgas, tieši pirms Sauriešiem, un šeit mitinās dažādusugu un šķirņu putni, un sastopami tādi dzīvnieki kā munžaks, Haidšnukes aitas, dambrieži, Holandes pundurkaziņas, Šetlandes poniji un citi radījumi. Ieeja bērniem 2 EUR, pieaugušajiem 4 EUR. 

2. Vairāki mini zoo vidzemē piedāvā tikai apskatīt dzīvniekus, kamēr bērniem ir iespēja piedalīties un būt īstā kontaktā ar dzīvniekiem Rakšu lielajā piedzīvojumā! Rakšu zoo ir īsts atradums ģimenēm, jo piedāvā gan ekskursiju pa zoo, gan izjādes ar kamieļiem, pastaigas ar lamām, kā arī izbraucienus ratos ar Puatū ēzeli, bērnu rotaļu laukumu, “Camel Cafe” lauku labumus un citas izklaides. Teritorijā ir pieejama arī koncepta viesnīca, ļaujot izbaudīt dabas un dzīvnieku klātbūtni. Rakši zoo cenas pieaugušajiem un bērniem sākot no 5 EUR.

3. Mierīgā pastaigā vērot un pētīt dzīvniekus samnieces pavadībā var netālu no Jelgavas mini zoodārzā “Lauku sēta”. Šeit apskatāmi ēzeļi, miniatūrie zirgi, mūlis, poniji, gotiņa Lienīte, alpaka, lama, Heidsnucken šķirnes aitas, Holandes pundurkazas. Saimniecībā atrodas arī Meinkūnu šķirnes kaķu audzētava. Lauku sēta pašlaik apskatāma tikai brīvdienās, ieejas biļetes sākot no 3 EUR.

4. Īstiem savvaļas pētniekiem un dabas mīļiem noteikti patiks Gaujas Nacionālā parka teritorijā izvietotās Līgatnes dabas takas, kas iepazīstinās kā mazos, tā arī lielos ar Latvijas dabā mītošajiem dzīvniekiem un augiem, kā arī mācīs cienīt mūsu dabas vērtības.

Sagatavojieties aptuveni 5 km garai takai, veltot aptuveni  3h laika, lai novērotu lapsas, aļņus, meža cūkas, lūšus un pat lāčus!

Reklāma
Reklāma

Vasarā darbojas arī sajūtu takas pēdām, bērnu laukumiņš, piknika vietas. Līgatne zoo ir labs mācību materiāls skolēniem un veselīga atpūtas iespēja visai ģimenei! Cenas bērniem sākot no 1,40 EUR, pieaugušajiem 3,60 EUR. Bezmaksas apmeklējums daudzbērnu ģimenēm un citām sociāli aizsargātām grupām. 

5. Paši mazākie dabas pētnieki būs sajūsmā par Trušu Karalisti - tik daudz mīlīgu un pūkainu radījumu vienuvien izbrīnīs par rūdītus vecākus! Apbruņojaties ar rezerves apavu pāri un dodieties nesteidzīgā pastaigā ar daudzkrāsainiem pūkaiņiem, kurus var pabarot ar uz vietas nopērkamo barību. Šeit ir apskatāmi arī citi dzīvnieki - cūkas, pāvi, zosis, pērļvistiņas un mandarīnpīles. Atrodas Lēdmanes pagastā, ieejas maksa bērniem 3 EUR, pieaugušajiem 5 EUR. 

6. Safari parkā More ir iespējams sastapt 3 dažādu šķirņu briežus un izbaudīt tuvu saskarsni ar tiem, barojot no rokas. Parkā dzīvo arī mežacūkas! Neskartas dabas ieskauts, parks piedāvā arī nakšņošanas iespējas, kā arī individuālas ekskursijas. Ieejas maksa 3 EUR bērniem, 5 EUR pieaugušajiem.

7. Savukārt piedzīvojumu parkā Dimantu kalns iespējams ne tikai sastapt briežus, tā ir sirsnīga vieta bērnu nometnēm, sporta spēlēm, kāzām un citām svinībām. Atrodas Ķeguma novadā, apmeklējums tikai pēc iepriekšējā pieraksta.