6 lietas un vietas, kuru sakopšana ļaus justies stabilākam gan savās mājās, gan dzīvē

Kārtošana pati par sevi ir nomierinošs un meditatīvs process, jo apziņa par tīrību un kārtības ieviešanu garšvielu plauktiņā vai drēbju skapī raisa tīrības sajūtu.

Sīko lietu kārtošana kā meditācijas process

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sīko lietu kārtošana kā meditācijas process

Saorganizē savas garšvielas
Izņem tās visas no skapja. Izšķiro - kuras vecas un nelietotas, kuras jaunas un lietojamas. Sakārto garšvielas, piemēram, pēc stipruma vai cepamās garšvielas, dažādas augu garšvielas un citas tādos pašos atbilstošos grupējumos.

 

Sakārto pieliekamo skapi
Šī noteikti ir viena no vietām, kuru ir slinkums sākt kārtot, jo tajā ir tik daudz dažādu lietu, kas jāizšķiro un jāsaorganizē. Taču tas būs tā vērts! Izsver, kas tev ir patiešām nepieciešams un droši atbrīvojies no tām lietām, kuras neizmanto vismaz kādu reizi mēnesī. Neatkarīgi no tā, ko jūsmājās glabājat pieliekamajā skapī, nekad nebūs labāks laiks, lai to sakārtotu, kā tieši tagad!

 

Iztīri ledusskapi
Pat ja šķiet, ka tas jau ir tīrs un tajā atrodas tikai vajadzīgās lietas, pārskati to rūpīgi un izmet kādu sen aizmirstu ievārījuma burciņu ar pelējumu un citus ‘’labumus’’. Labi saorganizēta ledusskapja kārtība palīdzēs to viegli pārskatīt arī pēc mēneša, ja sekosi līdzi tam, vai tajā atkal nav ielikts kaut kas aizmirstībai.

 

Sakārto savu galveno drēbju skapi
Protams, bez šī punkta kārtošanas saraksts nebūtu pilnīgs, jo tas var sabojāt garastāvokli katru reizi, kad jādodas skapī meklēt, kā šodien apģērbties. Nodod labdarībai drēbes, kuras vairs tev neder vai nevēlies vilkt. Pārējās sakārto skapī pēc izmēra un krāsas. Tādā veidā ik rītu ietaupīsi laiku, jo uzreiz zināsi, ko vēlies šodien vilkt mugurā!

Reklāma
Reklāma

 

Sašķiro savas saimniecības lietas
Šķēres, lineāls, diegs, adata - arī to visu ir iespējams saorganizēt parocīgi, lai vajadzības gadījumā uzreiz zinātu, kur meklēt, piemēram, šķēres. Varbūt laiks iegādāties viegli aizsniedzamus plauktus vai karināmos āķīšus šīm lietām? Citādi drīz sakārtotā saimniecības rīku atvilktne drīz atkal pārvērtīsies par mudžekli.

 

Beidzot sakop arī "dažādu sīkumu’’ atvilktni
Šādas sīkumu kastītes, plaukti un atvilktnes ir jāpārkārto un jāizšķiro diezgan bieži, jo ikdienā mājās tiek atnesti visādi nevajadzīgi sīkumi, kas, protams, šķiet, ka kādreiz noderēs. Izmēģini sašķirot šos nieciņus pa dažādām sīkumu kastītēm, kuras glīti sakārto atvilktnē atpakaļ.

No: apartmenttherapy.com