Džinss apģērbos un mēbeļaudumos: knifi, kā to pareizi kopt

Džinsa audums mūsu dzīvē ir uz palikšanu. No tā šuj ne vien bikses, bet arī jakas, kleitas, sarafānus un pat izmanto mēbeļu pārvilkšanai. 

Rūpējies par džinsa audumu atbilstoši, un tas tevi priecēs ilgu laiku

FOTO: Shutterstock.com

Rūpējies par džinsa audumu atbilstoši, un tas tevi priecēs ilgu laiku

Uzzini par knifiem, kā ar šo audumu vislabāk apieties.

  • Pārāk bieža mazgāšana balina audumu, turklāt tas arī saraujas. Ar pārāk biežu mazgāšanu mēdz aizrauties tie, kuri nežāvē drēbes laukā, svaigā gaisā. Tā kā, telpās žāvējot, it sevišķi vēsā laikā, kad gaiss ir mitrs, drēbes dažkārt sāk smakot, vēl pat īsti neizžuvušas, tās nereti uzreiz mazgā no jauna. Tas, protams, audumam par labu nenāk. Džinsa audumu bojā arī žāvēšana uz karstiem radiatoriem.

 

  • Ja džinsa bikses ne visai patīkami ož jau pēc pirmās mazgāšanas reizes, pamēģini tās ielikt maisiņā un uz kādu diennakti ievietot saldētavā.

 

  • Lai mazgāšanas laikā krāsa nenoberztos, apģērbus no džinsa auduma apgriež uz kreiso pusi, kreklus un jakas aizpogā ciet.

 

 

 

Reklāma
Reklāma
  • Džinsa auduma izstrādājumi jāmazgā ūdenī, ne karstākā par 30 grādiem un jāiztiek bez veļas mīkstinātāja. Īpaši tas attiecas uz staipīgajiem džinsiem, ja negribi, ka karstums un veļas mīkstinātājs bojā to sintētisko šķiedru. Arī centrifūgā ieteicams izvēlēties programmu ar 700–1000 apgriezieniem.

 

  • Mazgāšanai izmanto veļas pulveri, kam nav pievienots balinātājs. Lai izmazgātajās drēbēs nerastos svītras un neiegultos rievas, vienā reizē liec veļasmašīnā tikai pāris džinsa apģērbu, tad tie nerīvēsies viens gar otru.

 

  • Džinsus labāk izņemt no veļasmašīnas mitrus, izpurināt, pakarināt un ar plaukstu izlīdzināt. Žāvēšana speciālajās žāvētavās šim audumam nāk par sliktu, it sevišķi staipīgajām džinsa biksēm, jo sintētiskajām šķiedrām tik augsta temperatūra nav piemērota un bikses zaudē formu.

 

Avots. Jauns.lv