Satraukts tēvs no Mārupes brīdina par šobrīd izplatītu acu iekaisumu bērniem

"Facebook" lietotājs Māris padalījies ar satraucošu notikumu savā ģimenē - 10.jūnijā pēc aktivitātēm laukā viņa 3 gadus vecajam dēlam sācies spēcīgs acs iekaisums. Sazinoties ar ģimenes ārstu, noskaidrojies, ka šī kaite šobrīd esot īpaši izplatīta, turklāt lielākā daļa pacientu esot tieši bērni.

 

Kā norāda vīrietis, ārste kā galvenos iemeslus šādam iekaisumam minējusi putekšņus un lauku miglošanu. Foto: Facebook / Māris Vītols

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kā norāda vīrietis, ārste kā galvenos iemeslus šādam iekaisumam minējusi putekšņus un lauku miglošanu. Foto: Facebook / Māris Vītols

Māris raksta: "Manam trīsgadīgajam dēlam, dzīvojoties pie mājas, lauku teritorijā Mārupes novadā, 10. jūnijā sākās spēcīgs acu iekaisums. Sazinoties ar ģimenes ārstu, noskaidrojām, ka šādu pacientu, galvenokārt bērnu, šobrīd ir daudz, un ka šāda acu iekaisumu intensitāte un augstais pacientu skaits iepriekš nav bijis."

Kā norāda vīrietis, ārste kā galvenos iemeslus šādam iekaisumam minējusi putekšņus un lauku miglošanu.

"Visintensīvākie putekšņi bija maijā, kad no mašīnas katru dienu varēja mazgāt dzeltenu putekšņu kārtu, tad iekaisums neizpaudās. Putekšņi ir katru gadu, bet iepriekš mūsu ģimenē šāda nenormāla acu iekaisuma nevienam nav bijis, arī dakterei iepriekš nav bijuši šādas intensitātes pacienti ar acu iekaisumu," turpina Māris. "Visticamāk, ka iemesls ir vielas, ar kurām tiek smidzināti lauki un to toksicitāte."

Māris sazinājies ar kādu smidzinātāju un noskaidrojis, ka pēdējo reizi lauki smidzināti ar vielu, kuras drošības datu lapā minēts, ka tā izraisa nopietnu acu kairinājumu.

Reklāma
Reklāma

Vīrietis lūdz atsaukties arī citu bērnu vecākus, kuri saskārušies ar līdzīgu kaiti.

Ar Māra ierakstu dalījušies vairāk nekā 400 cilvēku. Arī komentāros vairāki piekrīt vīrieša viedoklim un norāda, ka arī viņiem ir zināmi iekaisuma gadījumi, kas varētu būt radušies tieši no ķīmiskām vielām, ar ko tiek smidzināti lauki, savukārt citi norāda, ka šāds iekaisums var rasties alerģijas dēļ un iesaka bērnam veikt alergēnu diagnostiku.