"Sargājiet bērnus, dzīvniekus un sevi!" Ventspilnieki ziņo par varmāku, kurš šauj uz kaķiem

Šonedēļ portālā “Facebook” plašu ievērību guva kādas sievietes ieraksts par nenoskaidrotu varmāku Ventspilī, kurš, iespējams, šauj uz dzīvniekiem no pneimatiskā ieroča. Sieviete, kuras kaķis arī patrāpījies ceļā sadista lodei, aicina vietējos būt vērīgiem un sazināties ar policiju, ja tiek pamanīts kas aizdomīgs.

 

Saimniecei varmākas dēļ nācies vest savu mājdzīvnieku pie veterinārārsta, jo šautas brūces dēļ mīluļa vēdera dobums bijis pilns ar asinīm. (Foto: Ekrānuzņēmums no Facebook,)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Saimniecei varmākas dēļ nācies vest savu mājdzīvnieku pie veterinārārsta, jo šautas brūces dēļ mīluļa vēdera dobums bijis pilns ar asinīm. (Foto: Ekrānuzņēmums no "Facebook",)

“Labsvakars. Cik nu kuram šis vakars ir labs. Vēlos pabrīdināt Ventspils pilsētas iedzīvotājus, kuri dzīvo 4. vidusskolas apkārtnē. Sargājiet savus bērnus, dzīvniekus un paši sevi, jo šajā rajonā uzradies sadists, kurš ar gaiseni [pneimatiskais ierocis] šauj uz dzīvniekiem,” portālā “Facebook” raksta Madara.

Viņai varmākas dēļ nācies vest savu mājdzīvnieku pie veterinārārsta, jo šautas brūces dēļ mīluļa vēdera dobums bijis pilns ar asinīm.

Kaķi beigās gan izdevies glābt, taču dzīvnieka saimniece neizslēdz, ka cilvēkam, kurš šādi var izrīkoties pret dzīvnieku, kādā brīdī varētu ienākt prātā notēmēt arī uz cilvēku.

Ar Madaras ierakstu “Facebook” dalījušies vairāk nekā 3000 cilvēku un komentāru sadaļā liela daļa pauž atbalstu mājdzīvniekam un saimniecei, kā arī nosoda šāvēju.

 

Vai Ventspilī kāds sērijveidā uzbrūk dzīvniekiem?
No cilvēku paustā sociālajos tīklos nojaušams, ka par notikušo ir ziņots policijai.

Papildus tam, Jauns.lv novēroja, ka vēl maijā ar līdzīgu stāstu par Ventspilī sašautu dzīvnieku dalījusies kāda cita sieviete.

Reklāma
Reklāma

Šajā incidentā kaķis sašauts pat vairākas reizes un arīdzan vests pie veterinārārsta, kurš tad attiecīgi glābis dzīvnieku:

Jauns.lv vērsās pie Valsts policijas (VP), lai noskaidrotu, vai ir saņemtas ziņas arī par šo incidentu un vai pastāv iespēja, ka kāds pilsētā atkārtoti turpina šaut pa dzīvniekiem.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes Vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova komentēja pirmo sašaušanas gadījumu, informējot, ka 10. jūnijā VP tika saņemts iesniegums no kādas sievietes par to, ka viņa, pamanot, ka viņas kaķis nejūtas labi, aizvedusi viņu pie vetārsta, kur konstatēts, ka kaķis ir sašauts.

“Šobrīd Valsts policijā par notikušo ir uzsākta administratīvā lietvedība, kā arī tiek skaidroti notikušā apstākļi. Lai gan pēc šī gadījuma cilvēki runā, ka šis neesot pirmais šāda veida atgadījums Ventspilī, norādām, ka līdz šim neviens nav vērsies Valsts policijā ar informāciju par sašautiem dzīvniekiem vai šaušanas rezultātā sabojātiem īpašumiem,” piebilda VP pārstāve.

VP aicina – ja kādam ir informācija un aizdomas uz kādu personu, kura būtu varējusi veikt šīs darbības vai jebkura lietas apstākļu noskaidrošanai noderīga informācija, aicinājums informēt VP, zvanot pa tālruņa numuru 110. Anonimitāte garantēta.