Ātrā vasaras ogu kūka

Kad gribas ko gardu un pašas ceptu un tajā pašā laikā ātri un vienkārši uzmeistarojamu, pamēģini ātro vasaras ogu kūku! 

Ogas nežēlo!

FOTO: Shutterstock.com

Ogas nežēlo!

Tev vajadzēs trīs kārtas: mīklas pamatni, vaniļas krēmu, meža un dārza ogas, kādas nu tobrīd ir pieejamas. 

Gatavošana 60 minūtes 

 

Vajadzēs:

 

Mīklai: 

  • 150 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 3 olas
  • šķipsniņa sāls
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 275 g miltu
  • 1 citrona rīvēta miziņa

 

Reklāma
Reklāma

Vaniļas krēmam: 

  • 2 glāzes piena
  • 1/2 glāze cukura
  • 2 ēd.k. kukurūzas cietes
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 1 tējk. sviesta

 

Pagatavošana

  1. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, cukuru un sāli saberž ar sviestu, pievieno olas, citrona miziņu un samaisa.
  2. Piesijā miltus un sajauc mīklu.
  3. To pilda apaļā atveramā formā un cep 50 minūtes 180 grādu temperatūrā. Atdzesē.
  4. Katlā ielej pienu un uzkarsē līdz vārīšanās brīdim.
  5. Samaisa cukuru ar kukurūzas cieti un lēnām, nepārtraukti maisot, pieber pienam. Turpina karsēt, līdz krēms sabiezējis.
  6. Pievieno un iemaisa vaniļas cukuru un sviestu. Atdzesē.
  7. Mīklas ripu pārziež ar atdzisušu vaniļas krēmu. Visu bagātīgi pārkaisa ar svaigām ogām.

 

Avots: žurnāls "100 labi padomi" 2011/07

Saistītie raksti