Turaidā radošās darbnīcas bērniem “Zāļu sievas 3 padomi”

Turaidas muzejrezervāts 20. jūnijā aicina ģimenes piedalīties radošajās darbnīcām bērniem “Zāļu sievas 3 padomi”, kas norisināsies brīvdabā pie Klaušinieku mājas. 

Turaidas muzejrezervāts

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Turaidas muzejrezervāts

Bērni kopā ar Zāļu sievām mācīsies izgatavot lellītes no pļavas zālēm, aust zāļu glezniņas un tiks aicināti iesaistīties Zāļu sievas Gudrību darbnīcā, vērojot dabu – vēju, mākoņus, kokus, it visu, kas aug jūnijā Turaidā. Pasākuma laikā būs iespēja iepazīt arī Turaidas muižas saimniecības ēkas un ekspozīcijas, iesaistoties daudzveidīgos uzdevumos.

Kā stāsta Turaidas muzejpedagoģe Margita Poriete: “Mūsdienās arvien aktuālāka kļūst ekoloģiskā domāšana, dažādu aktivitāšu īstenošana arī jaunākajai paaudzei saistībā ar sabiedrības ilgtspējīgu attīstību. Radošās darbnīcas bērniem Turaidas muzejrezervātā rosinās interesi par ekosistēmu, par atbildīgu patēriņa paradumu veidošanu, kā arī piedāvās videi draudzīgu lietu izgatavošanu no dabas materiāliem.” Zāļu sievas stāstīs un mācīs, kā vasaras brīvlaikā bērniem sev radīt dažādas rotaļlietas, tādējādi veicinot radošumu un izpratni par pašdarinātu rotaļlietu vērtību.

Radošās darbnīcu sākuma laiki plānoti 20. jūnijā plkst. 14.00, plkst. 15.15 un plkst. 16.30. Lai ievērotu sociālās distancēšanās nodrošinājumu muzeja apmeklējuma laikā, dalībai darbnīcās jāpiesakās iepriekš, zvanot pa tālruni 29384512 vai rakstot e-pastā: turaida.muzejs@apollo.lv, norādot sev vēlamo laiku.

Maksa par dalību radošajās darbnīcās – ieejas biļete Turaidas muzejrezervātā.
 

Reklāma
Reklāma