Melngalvju namā izsmalcināta brīvdiena ģimenei #Nāciekšā!

Melngalvju nama apskate skolēnu brīvlaikā visai ģimenei var kļūt par lielisku un izglītojošu izklaidi, kuras laikā tiek gūtas jaunas zināšanas par Rīgas vēsturi un neaizmirstami iespaidi par nama greznajām telpām. 

FOTO: Shutterstock.com

Nama un ekspozīcijas apskate ir saistoša un interesanta ne vien vecākiem vai vecvecākiem, bet arī jaunākajiem ģimenes locekļiem pirmsskolas un skolas vecumā.

Izstaigājot nama senāko daļu – viduslaiku pagrabus, lielie un mazie apmeklētāji var iztēloties kā darba lietas un izklaides pasākumus ir kārtojuši tirgotāji jeb melngalvji.

Ceļojums greznajā ēkā var turpināties, izstaigājot Melngalvju nama vēsturiskos kabinetus. Pašlaik te apskatāma viena no iespaidīgākajām sudraba kolekcijām Baltijā – agrāko gadsimtu un mūsdienu Eiropas un Rīgas meistaru darbi.

Interesants fakts, ka četrus gadus šajā namā atradās Latvijas Valsts prezidenta darba telpas. Melngalvju namā kā savā rezidencē augstus viesus no visas pasaules uzņēma Valsts prezidents Andris Bērziņš un Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Nama otrajā stāvā apmeklētājiem ir iespēja apskatīt Melngalvju nama grezno Svētku zāli un līdzīgā stilā ieturēto Lībekas zāli. Šajā telpās var iemūžināt savu apmeklējumu fotogrāfijā pie kādas no vēsturē nozīmīga valdnieka portreta.

Savukārt nesen atvērtajā Zilās gvardes zālē var izzināt Rīgas Zilās gvardes stāstu – kas tā bija un kādus pienākumus Rīgā veica?

Reklāma
Reklāma

Melngalvju nams ir atvērts četras reizes nedēļā:

· ceturtdienās un piektdienās no plkst. 12.00 līdz 17.00;

· sestdienās un svētdienās no plkst. 10.00 līdz 17.00.

Visiem Melngalvju nama apmeklētājiem ir īpaši draudzīga ieejas cena – 4,00 EUR. Pirmsskolas vecuma bērniem un personām ar invaliditāti ieeja ir bez maksas.

Papildus uzsveram, ka plašajās Melngalvju nama telpās vienas mājsaimniecības locekļiem tiek nodrošināta droša un ērta pieeja visās zālēs un pie visiem eksponātiem.