Kakla āda - pirmā, kas vizuāli nodod vecumu. Dermatoloģes padomi tās kopšanai

Kakla āda kalpo kā vizuāli izteiksmīgs spogulis vecumam. Viena no zonām, kuru visgrūtāk koriģēt, kur novecošanās procesi atspoguļojas izteiktāk attiecībā pret seju. Galvenais pamatpostulāts, kā uzturēt trauslo zonu tonusā - mitrināšana un vēlreiz mitrināšana.

 

Galvenais pamatpostulāts, kā uzturēt trauslo zonu tonusā - mitrināšana un vēlreiz mitrināšana.

FOTO: Shutterstock.com

Galvenais pamatpostulāts, kā uzturēt trauslo zonu tonusā - mitrināšana un vēlreiz mitrināšana.

Āda kakla zonā ir visplānākā, tādēļ novecošanas procesi šeit norit ātrāk un redzamāk. Nereti pat gados jaunām sievietēm rūpes sagādā horizontālas rievas (tā dēvētie Veneras riņķi) vai atslābusi āda kakla zonā. Iemesli tam var būt dažādi. Sākot ar ģenētiku un beidzot ar mobilo telefonu lietošanas paradumiem.

Dermatoloģe, anti-age speciāliste Jana Janovska skaidro, ka kakla zona salīdzinoši ātri zaudē ūdeni, šeit faktiski nav taukaudu slāņa. “Ja jau laikus nesāksim domāt par regulāru un intensīvu kakla zonas kopšanu, jo īpaši mitrināšanu, novecošanas sekas būs redzamas ātrāk,” brīdina speciāliste.

Viņa atzīmē, ka kaklā atrodas vitāli svarīgi orgāni – vairogdziedzeris, endokrīnie dziedzeri, asinsvadi. Tāpēc speciālistam ļoti rūpīgi jāizvēlas metodes, lai neprovocētu iekaisuma procesus.

“Es ieteiktu uzmanīties no spēcīgās iedarbības fizikālajām metodēm, piemēram, dziļas ultraskaņas, radiofrekvences, kā arī agresīvām lāzerprocedūrām. Speciālistam šajā ziņā jābūt ļoti uzmanīgam un pirms procedūras jāveic anamnēze, lai fiksētu hormonālās nianses, kas saistītas ar veselību. Turklāt šīs zonas ādu ir ļoti viegli sabojāt, ja nepareizi tiek izvērtēts iekārtas vai manipulācijas režīms un stiprums. Arī pīlingos skābes procentam jābūt saudzīgākam nekā sejas ādai,” uzsver daktere Janovska.

Kakla ādas kopšanas un nostiprināšanas praktiskie ieteikumi:
1. Regulāri lieto intensīvi mitrinošus produktus, kas satur mazmolekulāras formulas, lai kosmētikas sastāvdaļas varētu nokļūt dziļākos ādas slāņos. Ieteicami izsmidzināmie līdzekļi, kas ar ūdens pilēm var palīdzēt aktīvajām vielām labāk iesūkties. Kaklam derēs barojoši krēmi, kas sejai var šķist par treknu. Pavisam labi, ja vari atļauties investēt specializētā produktā. Kaklam nebūs piemērota kosmētika, kas domāta problemātiskai un taukainai sejas ādai.

2. Rūpējoties par kakla ādu, būtisks ir pareizs kosmētikas uzklāšanas virziens. Tā jāveic virzienā no kakla bedrītes uz augšu, bet sānos – no ausīm uz leju.

3. Kakla āda jāattīra saudzīgāk nekā sejas āda. Eksfoliāciju nevajag veikt biežāk kā reizi nedēļā, izvēloties neabrazīvus skrubjus. Antiseptiski un spirtu saturoši līdzekļi nebūs piemēroti.

Reklāma
Reklāma

4. Kaklu satur aizmugurējie (galvas grozītājmuskuļi), sānu un priekšējie muskuļi. Tiem visiem vajadzētu regulāri nodrošināt gan stiprināšanu, gan stiepšanu. Tāpēc ievies par ikrīta rituālu vienkāršu vingrojumu kompleksu, kas ietver kakla izapļošanu un kakla muskuļu stiepšanu.

5. Tā kā kakla muskuļi ne tikai noliec un groza galvu, bet arī stiprina kakla ādu, pareizai galvas pozai un stājai ir ļoti liela nozīme. Seko līdzi, lai mugura būtu taisna gan ejot, gan sēžot. Pretējā gadījumā atslābs ne tikai kakla āda, bet arī veidosies dubultzods. Un turi mobilo telefonu acu augstumā! Mūsdienu ieradums tālrunī skatīties lejup var atstāt nopietnu ietekmi uz ārējo izskatu, jo noliekts kakls traucē normālai asinsritei un kavē šūnu atjaunošanās procesus.

6. No procedūrām vispiemērotākās kakla ādai ir injekcijas ar mitrinošu un atjaunojošu efektu, piemēram, biorevitalizācija, PRF (injicējamā ar trombocītiem bagātinātā fibrīna metode). Derēs arī aparātprocedūras, kas palīdz bioloģiski aktīvās vielas ievadīt dziļākos ādas slāņos, un saudzīgas lāzerprocedūras, kuras labākam rezultātam iesaka kombinēt ar injekcijām.

 

Autors: Una Ulme, Pastaiga