Saldskābmaizes recepte. Cepam mājās!

"No šīm sastāvdaļām man sanāca bildē redzamie četri kukulīši — divi lielāki, divi mazāki," pārbaudītajā receptē ar Mammamuntetiem.lv dalās LR1 balss Dace Simanoviča.
Kad maizīte ir izcepta, to pārziež ar viegli saldenu cukurūdeni, pārklāj ar dvielīti un atdzesē. Foto: Dace Simanoviča

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kad maizīte ir izcepta, to pārziež ar viegli saldenu cukurūdeni, pārklāj ar dvielīti un atdzesē. Foto: Dace Simanoviča

Sastāvdaļas:
Maize 1 kukulītis (labākā izvēle ir rudzu miltu "ķieģelītis")
Kefīrs 1 litrs
Svaigs raugs 1 pac.
Kviešu miltu aptuveni 1,2kg
Sāls 1 tējk.
Cukurs 1 glāze (apm.240ml)
Ķimenes 6 ēdk. 
Eļļa mīklas pārziešanai

 

Gatavošana:

  1. Maizi sagriež mazos gabaliņos un bļodā pārlej ar kefīru.
  2. Atstāj mērcēties vismaz uz stundu, līdz maize ir pilnībā izšķīdusi - reizēm maizes masu ar pirkstiem pamīca.
  3. Raugu iedrupina bļodā, pievieno ēdamkaroti cukura un pielej nedaudz silta ūdens. Samaisa un uzkaisa šķipsniņu miltu. Atstāj uz vairākām minūtēm, lai raugs “atdzīvotos”.
  4. Uz galda uzkaisa nedaudz miltu un liek sagatavoto maizes un kefīra mīklas masu. Izveido vidū nelielu bedrīti, kurā ielej raugu.
  5. Pieber miltus un sāk mīcīt maizes mīklu - jāsamīca ļoti rūpīgi! Mīcot pievieno sāli, cukuru un ķimenes.
  6. Kad mīkla ir samīcīta, to pārziež ar eļļu, uzkaisa nedaudz miltu, liek tīrā bļodā, pārsedz ar dvielīti un liek raudzēties.
  7. Pēc aptuveni pusotras divām stundām, kad mīklas apjoms ir dubultojies, ņem to ārā no bļodas un pārmīca.
  8. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. No mīklas veido nelielus apaļus kukulīšus, pēc izvēles pārkaisa ar ķimenēm un liek cepties. Cep no ~ 45 minūtēm līdz 1 stundai, kamēr kukulīši ir kļuvuši zeltaini un, nedaudz paklauvējot pa garozu, ir dzirdama dobja skaņa.
  9. Kad maizīte ir izcepta, to pārziež ar viegli saldenu cukurūdeni, pārklāj ar dvielīti un atdzesē.
Reklāma
Reklāma

maizes recepte cepšanai mājās

 

Dace mīklas recepti aizguvusi no portāla Piegalda.lv.

Saistītie raksti