Kas jāņem vērā, gatavojot skābenes ziemai?

 02. jūnijs 2020 5:00 Jauns.lv Raksts

Konservēšanai vispiemērotākās ir jaunas nepāraugušas lapas bez cietiem kātiem un bojājumiem. Ja skābenes plūc savā dobē un tās nav apbirušas ar smiltīm, un nemana arī kukaiņus, tad pietiek tās viegli noskalot tekošā ūdenī. Saldēšanai paredzētās var nesusināt, bet biezenim un citiem konserviem domātās gan vajag nosusināt.



Foto: Shutterstock.com


Skābenes ieteicams karsēt un vārīt katlā ar kādu moderno pārklājumu, jo dažkārt iegūst nepatīkamu piegaršu.
 
Tā kā skābenes bieži vien kalpo arī par garšaugu, tās mēdz konservēt kopā ar dillēm un pētersīļiem kā garšaugu piedevu.
 
Saldētas skābenes
Sagatavotas skābeņu lapas rupji sakapā, pildi nelielos saldēšanai paredzētos trauciņos, pārlej ar aukstu ūdeni, liec saldētavā un sasaldē. Ja skābenes saldē bez ūdens piedevas, tās sasalst un saplok. Ūdenī saldētas skābenes pievieno ēdieniem neatlaidinātas.
 
Skābeņu biezenis
Skābeņu biezenis piešķir ēdieniem gan košāku krāsu, gan patīkami skābenu garšu. It sevišķi labi tas der kā piedeva mērcēm un zupām. Pārlasītas skābenes bez lieliem kātiem virtuves kombainā sasmalcini, liec emaljētā katlā un karsē līdz 90 grādiem. Tūlīt stingri pildi burkās, ar karoti sablīvē, uzliec vāciņus un sterilizē 40 minūtes (puslitra burkas). Aizvāko un uzglabā aukstā vietā.



0 Pievienot komentāru

Kategorijas