Romāns par vientuļo tēvu Anti un viņa dēlu Pāvo "Tētis diviem"

Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā somu rakstnieces un scenāristes Eves Hietamies aizraujošā romāna par vientuļo tēvu Anti, un viņa dēlu Pāvo “Tētis uz pilnu slodzi” turpinājumu “Tētis diviem”.  No somu valodas tulkojusi Lelde Rozīte.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tētis diviemBrīdī, kad vientuļā tēva Anti dzīve beidzot sakārtojusies un Pāvo ir kļuvis ne vien par prātīgu bērnudārznieku, bet arī pokemonu un rotaļu vāģu ekspertu, Pasanenu ģimenei uz nenoteiktu laiku pievienojas piecgadniece Tertu, un abu ikdiena mainās līdz nepazīšanai. 


"Es mīlēju to resgali, kas miegā spārdījās, dubļu bikses uzvilcis, lielīgi bosikoja un gribēja jedus aukstu pienu. Un tad bija tas otrs.Visu zinošais Hello Kitty diegabiksis ar matu sprādzēm un kuplajām piedurknēm. Meitene, kuras dēļ mēs gulējām mīlošo muminu palagos un tagad pie zivju pirkstiņiem ēdām arī dārzeņus. Kura mums ar Pāvo bija iemācījusi, ka visam obligāti nav jābūt no dzelzsbetona."

 

“Realitātei tuva un vienlaikus ārkārtīgi izklaidējoša grāmata.. Par "Tētis diviem" es esmu tikpat lielā sajūsmā, kā par "Tētis uz pilnu slodzi". Viens no interesantajiem stāsta elementiem ir puiku/meiteņu audzināšanas stils un viss to raksturojošais, kā arī, kā audzināšanas atšķirības izpaužas bērnā. Autore ļoti neuzbāzīgā veidā prasmīgi atgādina, galveno, kas noticis grāmatā "Tētis uz pilnu slodzi", tas, manuprāt, ir ļoti pārdomāti, palīdz lasītājam, ja starp grāmatām ir kāda pauze” grāmatu blogere Līva Alksne.

Reklāma
Reklāma


Eve Hietamies ir lasītāju iemīļotās somu rakstnieces Lailas Hirvisāri meita. Autore ir sarakstījusi vairāk nekā desmit romānus, kā arī daudzu televīzijas seriālu scenārijus. Pēc grāmatu "Tētis uz pilnu slodzi" un “Tētis diviem” motīviem tika uzņemtās filmas "A Man and a Baby" (2017) un “A Man and a Junior” (2019). Grāmata “Tētis uz pilnu slodzi” 2017. gadā Ņujorkas Starptautiskajā Ziemeļvalstu kino festivālā saņēma apbalvojumu "Best Nordic Feature 2017", kā arī tika  iekļauta Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasīšanas veicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” 2020. gada rekomendēto grāmatu kolekcijā. 


Grāmatas tulkojums tapis pateicoties FILI finansiālajam atbalstam.

 

Ieskaties:  https://veikals.la.lv