Septembrī klātienes mācībām prioritāte varētu būt jaunāko klašu skolēniem

Gadījumā, ja epidemioloģiskā situācija ļaus atsākt klātienes mācības, tad šajā situācijā prioritāte noteikti būs 1. līdz 6.klašu skolēniem, šorīt intervijā Latvijas radio atzina izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.

FOTO: Shutterstock.com

Viņa piebilda, ka vēl nav diskutēts par to, kā notiks mācību process nākamajā mācību gadā, bet tas noteikti būs pakārtots epidemioloģiskajai situācijai.

 

"Vasaras laiks tiks veltīts tam, lai saprastu un uzlabotu mācību procesu, ja tas notiks attālināti. Taču jau tagad ir skaidrs, ka gadījumā, ja epidemioloģiskā situācija ļaus klātienes mācības, tad noteikti tās tiks atļautas mazākajām klasēm, bet lielākajiem attālinātais mācību process varētu saglabāties," sacīja ministre.

 

Viņasprāt, tas varētu būt tāpēc, ka pamatskolas vecākiem skolēniem un vidusskolēniem attālinātās mācības nesagādā problēmas, lai gan šajā gadījumā aktuāls ir jautājums par socializēšanos, kas arī lielāko klašu skolēniem ir būtiska.

 

Reklāma
Reklāma

Tomēr uz jautājumu, kā attālinātais mācību process ietekmējis mācību kvalitāti, ministre nevarēja atbildēt, jo pašlaik notiek aptauja, kuras rezultāti parādīs, cik lielā mērā metodoloģija, ko attālinātajā mācību laikā bija izvēlējies skolotājs, bija sekmīga.

 

"Šie aptaujas dati parādīs tās problēmas, ar kurām vajadzēja saskarties, jo attālinātā mācību procesa laikā grūtības bija arī tiem skolēniem, kuri klātienē nespēja tikt galā ar mācību vielu," sacīja Šuplinska.