Ozolu kūdras purvā izcēlies ugunsgrēks; vējš veicina liesmu izplatīšanos

Sestdien izcēlies ugunsgrēks Ozolu kūdras purvā, Kuldīgas novadā,  pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Foto: no Twitter

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: no Twitter

Informāciju par ugunsgrēku VUGD saņēmis plkst.15.23. Ugunsgrēka platība ir aptuveni četri hektāri.

Notikuma vietā strādā 19 ugunsdzēsēji, kā arī Valsts meža dienesta darbinieki. Uz vietas jau atrodas sešas autocisternas. Tāpat dzēšanas darbiem piesaistīti kvadracikli, kā arī Gaisa spēku helikopters. 

Ugunsgrēka vietā tiek apzināta situācija un sākti glābšanas darbi. Stiprais vējš dūmus pūš uz Mežvaldes un Kuldīgas pusi, un iedzīvotājiem ieteicams neturēt vaļā logus.

Uzņēmuma mājaslapā norādīts, ka Ozolu kūdras purvā tiek iegūta frēzkūdra un grieztā sūnu kūdra. Katru gadu vidēji tiek iegūts ap 100 000 kubikmetru frēzkūdras un 30 000 kubikmetri grieztās sūnu kūdras.

Reklāma
Reklāma

"Firmas.lv" informācija liecina, ka uzņēmums pērn strādāja ar 939 474 eiro apgrozījumu, kas bija par 9% mazāk nekā 2018.gadā, bet peļņa pieauga par 75% un bija 706 899 eiro.

"Baloži & Ko" īpašnieki ir Vācijas uzņēmums "OvL Kunststofftechnik" (50%), Heinriks Martens (25%) un Johanam Martenam piederošā SIA"Compaqpeat" (25%).