Skolēniem noslēdzas attālinātais mācību gads

Šodien attālināto mācību gadu noslēdz pamatskolēni, 10. un 11.klašu skolēni.

FOTO: Shutterstock.com

Arī 9.klasēm mācību process beidzas šodien, ņemot vērā atceltos centralizētos eksāmenus, taču mācību gads noslēgsies 12.jūnijā, jo tie skolēni, kuri vēlēsies, drīkstēs kārtot centralizēto eksāmenu latviešu valodā mazākumtautību izglītības programmā.

 

Tāpat mācību gads vēl turpinās 12.klašu skolēniem. 12.klasēm mācību process beidzās 15.maijā, bet mācību gads noslēgsies 7.jūlijā.

 

Ministrijā atgādināja, ka ārkārtējās situācijas laikā līdz 9.jūnijam mācību process notiek attālināti, izņemot izlaiduma klases, kursus un piecus sešus gadus veco bērnu apmācību. Minētais attiecas arī uz liecību izsniegšanu - procesam jānotiek attālināti, savukārt, ja nepieciešami papīra dokumenti, piemēram, liecības izdruka, to var saņemt skolā, iepriekš vienojoties par tikšanos.

 

Minētie ierobežojumi aizliedz arī svinīgas liecību pasniegšanas vai izlaidumus. IZM skaidroja, ka, ja klase un audzinātājs vēlas klātienes pasākumu, tas viennozīmīgi ir jāatliek uz vēlāku laiku, kad valstī būs atcelta ārkārtējā situācija, vai mīkstināti ierobežojumi.

Reklāma
Reklāma

 

Izglītības kvalitātes valsts dienesta skatījumā valstī izsludinātajā ārkārtējā situācijā liecība ir izsniedzama pēc izglītojamā likumiskā pārstāvja vai pilngadīgā izglītojamā pieprasījuma, par to savlaicīgi informējot iesaistītās puses. Tā kā 1.-8.klases un 10.-11.klases skolēniem mācību gads beidzas 29.maijā, kas ir uzskatāms par mācību procesa norises dienu, tajā nav organizējama pēdējā svinīgā skolas diena.

 

Ievērojot valstī izsludinātajā ārkārtējā situācijā noteiktos ierobežojumus un aizliegumus Covid-19 izplatības ierobežošanai, tostarp valsts un pašvaldību iestādēm izvērtēt un iespēju robežās nodrošināt klātienes pakalpojumu sniegšanu attālināti, skola patstāvīgi pieņem lēmumu par liecību izsniegšanas organizēšanu klātienē.