Projektu "Tava klase" varētu turpināt arī normāla mācību režīma laikā

Projekts “Tava klase” varētu turpināt darboties, arī atsākoties normālam mācību režīmam, Latvijas Radio pastāstīja izglītības ministre Ilga Šuplinska.

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šajā mācību gadā izglītojošā kanāla auditorija pieauga līdz 400 000 cilvēku septiņdesmit valstīs. Turklāt kanāla arhīvu izmantoja aptuveni 100 000 cilvēku.

Par sabiedrības interesi liecina arī pedagogu satraukums par to, vai kanālā pieejamais mācību materiāls nekur nepazudīs, stāstīja ministre.

“Mēs redzam, ka “Tava klase” resurss var kļūt par dabisku klātienes procesa sastāvdaļu, risinot ļoti daudzas problēmas. Diasporas saikne ar latviešu valodu un dzīvas, modernas latviešu valodas nodrošinājums tiešajā saiknē – tas ir pirmais. Otrais ir vienāda iespēja neatkarīgi no tā, vai tu mācies nelielā lauku skolā, vai tev ir pietiekams skolotāju skaits, tev ir visu mācību gadu nodrošināts šis priekšmets. Trešais – skolotāji var kļūt brīvāki un vairāk fokusēt savu uzmanību tieši un psiholoģisko, individuālo apmācību. Ceturtais, viņi var būt mobilāki, jo, ja tu izmanto šādu resursu, skolotājs var plānot kvalifikācijas celšanu, viņam, nedod Dievs, ir kāds personiskās dzīves jautājums – viņš var krietni fleksiblāk plānot savu laiku. Līdzīgi ir ar skolēnu,” klāstīja ministre.
 

Avots: LSM.lv

Reklāma
Reklāma