Liellopa gaļas tīteņi ar dārzeņiem

Tīteņi agrākos laikos skaitījās svētku ēdiens, un svētku maltītes gatavošanai allaž atlicināja gan laiku, gan labākos produktus. Tādēļ jārēķinās, ka kārtīga tīteņa pagatavošanai nāksies veltīt pāris stundas. Nav vērts taupīt laiku arī uz pildījuma gatavošanas rēķina, jo bagātīgs pildījums ir svarīgs gan garšai, gan sulīgumam. Pildījumam pākšu pupiņu vietā der arī kolrābji, jauni kāļi un rāceņi.

 

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

  • 4 izklapētas liellopa filejas šķēles
  • 350 g burkānu
  • 150 g zaļo pupiņu pākšu
  • 125 ml gaļas buljona
  • 1 sīpols
  • 2 ēdk. mīksta sviesta + 1 ēdk. sviesta
  • 2 ēdk. kaperu
  • 2 ēdk. svaigā siera ar zaļumiem
  • 1 saišķītis svaigu pētersīļu
  • sāls, malti melnie pipari
     

Pagatavošana (75 min 4 porcijas)
Pētersīļus kopā ar kaperiem sakapā un samaisi ar mīkstu sviestu, sāli un pipariem. Maisījumu uzzied uz filejas šķēlēm.

Pupiņas sagriez apmēram 5 cm garos gabaliņos, nomizotus burkānus sagriez gareniski četrās daļās, pēc tam – arī 5 cm gabaliņos.

Divas trešdaļas burkānu un pupiņu kārto uz gaļas šķēlēm, pēc tam satin un saspraud.

Sīpolu sakapā, atlikušos burkānus sagriez sīkākos gabaliņos.

Dziļā pannā izkausē sviestu un no visām pusēm apcep tīteņus. Pievieno sīpolus un atlikušos dārzeņus un sautē aptuveni 45 minūtes. Tad pielej buljonu un uzvāri.

Tīteņus izņem no pannas. Atlikušajā šķidrumā iedrupini sieru un sakul, pieber sāli un piparus.

Tīteņus sagriez šķēlēs un pasniedz ar siera mērci.

 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas