Izslēdzām gaismas un aizvērām aizkarus: viesnīcas un restorāna "Pļavas" dīkstāves pieredze

Šī ir jau otrā krīze manā uzņēmēja pieredzē, līdz ar to zināju, ka jāveido finanšu spilvens. Tā saka Jānis Turks. Viesnīcas un restorāna “Pļavas” īpašnieks Salacgrīvas novadā. Līdzīgi kā daudzi viesmīlības jomas pārstāvji arī viņš bija spiests darbību uz laiku slēgt. Tagad pamazām dzīve atgriežas ierastajās sliedēs, stāsta "TV3 Ziņas".

Foto: Ekrānuzņēmums no video.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Restorānam ierastās klientu čalas “Pļavās” nebija dzirdamas teju divus mēnešus. Tukšs ir arī Tv3 ziņu viesošanās brīdī, bet ar nodomu. Sarunu ar viesnīcas-restorāna ”Pļavas” saimnieku notiek no rīta, lai vēlāk netraucētu tiešajiem darba pienākumiem.

Restorānam darboties aizliegts nebija arī iepriekš, taču tas tika aizvērts bažījoties par darbinieku un savu veselību, kā arī prognozēm par klientu apsīkumu. Darbības atsākšanās sakrita ar brīdi, kad ierobežojumu groži tika laisti vaļīgāk.

“Es jau aprīlī biju sapratis, ka tas būs 1. maijs. Tā sajūta bija ļoti forša, jo tas bija kā pirms pieciem gadiem, kad mums te viss bija ar sarkanām lentēm priekšā. Tā bija tāda, kā otrā dzimšanas diena,” stāsta viesnīcas un restorāna “Pļavas” īpašnieks Jānis Turks.

Restorāns un viesnīca kopumā dod darbu līdz sešpadsmit darbiniekiem. Visi bija dīkstāvē, visi par to saņēma pabalstus no Valsts ieņēmumu dienesta (VID).

“No sākuma bija neziņa, mums uzņēmējiem, arī VID noteikti bija neziņa, jo bija kaut kas jauns. No sākuma varbūt bija sarežģījumi. Bet bija ātri, jo 18. martā aizvērāmies, tad 5. vai 6. aprīlī jau par pusmartu bija ieskaitīta nauda. Un maijā arī piektajā datumā viss kārtībā,” norāda Turks.

 

Reklāma
Reklāma

Visu stāstu skaties video!

 

Avots: "TV3 Ziņas"

Saistītie raksti