Iznākusi jau otrā grāmata par Skudriņu Kāpēcīti

Izdevniecība "Latvijas Mediji" laidusi klajā lietuviešu rakstnieces un žurnāla “Zaķēns Ziķeris” galvenās redaktores Rasas Dmuhovskienes bērnu grāmatu “Skudriņa Kāpēcīte” otro grāmatu, kas ir tāda paša nosaukuma pirmās grāmatas turpinājums. No lietuviešu valodas grāmatu tulkojusi un atdzejojusi rakstniece Jana Egle. Mākslinieks Gintars Jocjus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Skudriņa Kāpēcīte“Skudriņa Kāpēcīte” otrā grāmatā, tāpat kā pirmā, ir īpašs projekts, jo tapšanas procesā piedalījās 20 bērni vecumā no 3-7 gadiem, kuriem Rasa Dmuhovskiene lasīja priekšā grāmatas lappuses un vēroja bērnu reakciju, rediģējot saturu atbilstoši tam, cik uzmanīgi bērni klausījās. Grāmata bija pabeigta tad, kad bērni ar interesi klausījās grāmatu no pirmās līdz pēdējai lapaspusei.


Grāmatā turpinās zinātkārās skudriņas piedzīvojumi mežā, kur viņa satiek dažādus tā iemītniekus un uzdod daudzus jo daudzus jautājumus. Kāpēc bitei vajadzīgi divi kuņģi? Kāpēc vardes vakaros kurkst un kvarkšķ? Cik daudz barības vienā dienā apēd slieka? Skudriņa Kāpēcīte šos un vēl daudzus citus jautājumus noskaidro un pastāsta lasītājiem. Tāpēc “Skudriņa Kāpēcīte” ir ne vien jautra pasaciņa, bet arī izzinoša lasāmviela par dažādu meža iemītnieku dzīvesveidu.


Rasa Dmuhovskiene vairāk kā 20 gadus ir strādājusi izglītības jomā par mākslas skolotāju bērnu dārzā. Caur savām unikālajām grāmatām Rasa palīdz bērniem labāk iepazīt apkārtējo pasauli.
Mākslinieks Gintars Jocjus ir zīmēšanas pasniedzējs Viļņas Dizaina koledžā un papildus grāmatu ilustrēšanai viņš rada arī multiplikācijas filmas.

Reklāma
Reklāma


Grāmatas tulkotāja un atdzejotāja Jana Egle ir Latvijā pazīstama un iemīļota rakstniece un dzejniece, kas ar saviem darbiem ir iekarojusi ne vien lasītāju sirdis, bet arī tādas literatūras balvas, kā Literatūras gada balvas (2016) un Liepājas Kultūras balva (2018).