Ciest nevaru ķimenes! Ko ķimeņu vietā var likt pie pašu gatavota jāņusiera?

Dod vaļu fantāzijai! Taču eksperimentiem vislabāk derēs mazi siera ritulīši – ja pievienotā vērtība sevi garšas ziņā neattaisno, lai nav žēl, ka veltīgi iztērēts tik daudz produktu. Un vēl – dažādas piedevas var ne tikai pievienot topošā siera masai, bet siera rituļus apvārtīt, piemēram, piparos vai garšaugu maisījumos. 

Nebaidies no eksperimentiem!

FOTO: Shutterstock.com

Nebaidies no eksperimentiem!

Garšvielas gan lieto ar mēru – pārforsēt ir viegli! Protams, vari izmantot jau gatavus garšvielu maisījumus, kuri nopērkami jebkurā veikalā, bet interesantāk tomēr ir tos veidot pašai. 


Izmēģini!
* Der dažādu piparu (nevis maltu, bet piestā drupinātu) melno, zaļo, sarkano, balto – jaukums. vari izmēģināt arī kapātu svaigu vai kūpinātu kaltētu čili. 

* Pievieno latvisko garšzāļu miksli: sīki kapātas dilles, lupstājs, maurloki, pētersīļi, raudene. Vari drosmīgi eksperimentēt ar dievkociņu un vībotni.

* Lielisks siers sanāk, ja siltajai masai pievienosi sierāboliņu (meklē veikalu garšvielu plauktā!)
Gatavo jāņusieru Vidusjūras garā: sīki sakapāts rozmarīns, vai timiāns, dažādas bazilika šķirnes, ķiploks, izops, estragons. Interesantu noti piešķir sīki kapāti saulē kaltēti tomāti, īpaši, ja tie jau sasālīti un sapiparoti. Un ko tu teiktu par sieru ar lavandas virsotni?

Reklāma
Reklāma

* Orientālais jāņusiers: izmanto ne tikai tradicionālās ķimenes, bet arī kumīnu (romiešu ķimenes), fenheļa sēklas. Lai atraisītos garšas, pirms pievienošanas siera masai tās uz karstas pannas apgrauzdē. Zvērināti orientālisti var siet sieru, pievienojot sinepju sēklas, karija pulveri, kanēli, kajenas piparus. 

 

Avots: žurnāls "100 labi padomi", 2011/06. Nr.6