Mana otrā puse vienmēr visu zina labāk… Nespēju ar to samierināties

Dzīvojot kopā ar cilvēku, kurš visu zina labāk un pareizāk, var kļūt nomācoši. Vai tad es neko nezinu? Vai viņam vienmēr jāpasaka galavārds? – mums jautā lasītāja. Uz šiem jautājumiem atbild Capital Clinic Riga psihiatre Laura Štāne.

Vieglāk un jautrāk iet tiem pāriem, kuri vismaz daļēji apzinās šādas savas iezīmes un neļauj tam pārlieku saindēt savstarpējo saziņu.

FOTO: Shutterstock.com

Vieglāk un jautrāk iet tiem pāriem, kuri vismaz daļēji apzinās šādas savas iezīmes un neļauj tam pārlieku saindēt savstarpējo saziņu.

Ja tev blakus ir cilvēks, kurš visu vienmēr zina labāk, negaidi, ka viņš kādu iemeslu dēļ mainīs savas domas. Tā nenotiks. Šādi cilvēki jau ir bijuši tādi, pirms kļuva par kāda/as otru pusi, un, visticamāk, ar tādu (ne vienmēr paša atzītu) pārliecību tiks nodzīvots viss mūžs. Ja tomēr esat abi kopā, iespējams, viņam dzīvē ir kaut kas izdevies (piemēram, būt kopā ar tevi), vismaz daļēji pateicoties pārliecībai par sevi.

Var gandrīz droši apgalvot, ka arī tu piederi pie tiem ļaudīm, kas vienmēr zina, kā visam ir jābūt, un tieši tāpēc ir īpaši grūti pieciest kaut ko līdzīgu sev blakus. Vieglāk un jautrāk iet tiem pāriem, kuri vismaz daļēji apzinās šādas savas iezīmes un neļauj tam pārlieku saindēt savstarpējo saziņu. Ja tomēr kādam tas kļūst par smagu un nospiedošu, ir vērts atrast vai intensīvāk pievērsties kādai aktivitātei vai darbam, kur katrs pats ir sev noteicējs un sava laika plānotājs. Līdz ar to pieaugs pašvērtējums, vieglāk varēs reaģēt uz dzīves partnera valdonīgajām rakstura izpausmēm. Ja tomēr tas nekādi neizdodas, iespējams, nevajag dzīvot kopā.

 

Reklāma
Reklāma

Teksts: žurnāls "100 labi padomi"

Avots: Jauns.lv

Saistītie raksti