No 1.jūnija mīkstinās ierobežojumus klātienes izglītības, sporta treniņu un amatiermākslas jomās

No 1.jūnija mīkstinās ierobežojumus klātienes izglītības, sporta treniņu un amatiermākslas jomās, paredz ceturtdien valdības ārkārtas sēdē papildinātais rīkojums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

 

FOTO: Shutterstock.com

Ministru kabinets lēma atļaut rīkot sporta treniņus, ja sportisti ir Latvijas pieaugušo izlases, Latvijas Olimpiskās vienības vai Latvijas Paralimpiskās vienības dalībnieki, kā arī tādu komandu sporta spēļu augstāko līgu komandu dalībnieki, kuri veic no rakstveida līguma izrietošus sportista pienākumus. Minētais izņēmums neattiecas uz cīņu sporta veidu sportistiem.

Vienlaikus uz šīs jomas pārstāvjiem neattieksies prasība par divu metru distances ievērošanu.

Tāpat no 1.jūnija būs atļauti klātienes valsts pārbaudījumi, tai skaitā profesionālās kvalifikācijas eksāmenu, un iestājpārbaudījumu norise izglītības iestādē izglītojamiem izglītības ieguvei pamatizglītības un vidējās izglītības pakāpē, tai skaitā profesionālās ievirzes izglītības programmās.

 

No 1.jūnija būs arī atļauta bērnu nometņu norise.

 

No 1.jūnija būs arī atļauts klātienes valsts pārbaudījums, tai skaitā profesionālās kvalifikācijas eksāmenu, norise augstākās izglītības iestādē izglītojamiem izglītības ieguvei augstākās izglītības pakāpē, ja to nav iespējams veikt attālināti.

No 1.jūnija būs arī atļauta bērnu nometņu norise.

Reklāma
Reklāma

No jūnija būs arī atļauta profesionālās tālākizglītības, profesionālās pilnveides un pieaugušo neformālās izglītības programmu mācības klātienē, tāpat būs atļautas interešu izglītības programmu mācības klātienē.

No 1.jūnija būs arī atļauts rīkot amatiermākslas kolektīvu darbība un mēģinājumi iekštelpās un ārtelpās, ievērojot kultūras ministra noteikto kārtību un noteiktos sociālās, fiziskās distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumus.

Šī prasība attieksies uz koriem, deju kolektīviem, pūtēju orķestriem, kokļu mūzikas ansambļiem, vokālajiem ansambļiem, amatierteātriem, folkloras kopām, etnogrāfiskajiem ansambļiem, tautas mūzikas grupām un kapelām, tautas lietišķās mākslas studijām vai pulciņiem un citiem amatiermākslas kolektīviem atbilstoši dibinātāja noteiktajiem nosacījumiem.

Kultūras ministrs Nauris Puntulis (VL-TB/LNNK) izteicies, ka Dziesmusvētku kustība ir Latvijas kultūras ass jau teju 150 gadus un tās attīstībā ir būtiska nepārtrauktība. Ministrs pauda gandarījumu par valdības lēmumu, kas balstīt epidemiologu rekomendācijās.

"Esmu drošs, ka amatierkolektīvi savā darbībā stingri sekos sanitārajam protokolam. Aizvadītās nedēļas piemēri - muzeju darbības un profesionālo mūzikas kolektīvu mēģinājumu procesa atsākšana - liecina, ka kultūras joma, ievērojot drošības noteikumus, spēj veiksmīgi atsākt darbību," akcentēja ministrs.

Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale pavēstīja, ka sanitārais protokols organizētu amatiermākslas kolektīvu darbībai un mēģinājumiem ar kultūras ministra rīkojumu tiks izdots, kolīdz 1.jūnijā stāsies spēkā grozījumi Ministru kabineta rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.