Dirty Deal Teatro aicina skatītājus uz tikšanos

Pēc trīs nedēļas ilga, aizrautīga darba un uzvarošas cīņas ar tiešsaistes platformu “Zoom”, Dirty Deal Teatro 26.maija vakarā aicina skatītājus tiešraidē piedzīvot divus jaunradītus viencēlienus - dramaturģes Justīnes Kļavas lugu “Džeks Uzšāvējs” un Klāva Meļļa darbu “Ludzas kadriļa”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dramaturgi jau ilgi pirms pandēmijas tika aicināti domāt par mūsdienu cilvēkiem, kuros ieraugāma vara, kas nākusi no viņu un viņu vecāku pieredzēm, dzīvojot Padomju Savienībā. 

Justīnes Kļavas komēdija “Džeks Uzšāvējs” notiek mazpilsētas policijas iecirknī, kur divi jauni izmeklētāji, ņemot talkā kailu dibenu fotogrāfijas, cenšas atrisināt kādu absurdu noziegumu. Luga ir mēģinājums noskaidrot, kā aizvainojums, bailes un alkas pēc mīlestības un atzinības neapzināti ietekmē indivīda piesliešanos tai vai citai uzskatu sistēmai. 

Savukārt, Klāva Meļļa “Ludzas kadriļa” ir gandrīz drāma, kas norisinās starp diviem attiecību sarežģījumos nonākušiem jauniešiem. Tas ir darbs par mīlas krīzēm, attiecību revolūcijām un par patriotismu, kā sacītu prezidents Levits – valstsgribu. Arī par to, vai un cik lielā mērā ir jēga koķetēt ar tādu izteiksmes līdzekli kā pavisam vienkāršs un klajš tiešums.

DDT aicina pieredzēt stāstus, kas vēl nav gatavas izrādes, bet tikai process. Diptihu tiešsaistes platformā “Zoom” iedzīvina režisore Paula Pļavniece kopā ar aktieriem Anci Strazdu, Ivaru Krastu, Agri Krapivņicki un Jāni Kroni. Scenogrāfiju veido Krišjānis Elviks. Skatītājus virtuālajā telpā uzņems MC Rūdolfs Kugrēns.

Abas izrādes norisināsies tiešsaistes platformā “Zoom” 26.maijā no pulksten 19.00. Pēc izrādēm skatītājiem būs iespēja iesaistīties diskusijā ar radošo komandu.  Skatītāju pieslēgšanās norisei ar video vai aktīva iesaistīšanās procesā nav obligāta.

Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā Bezrindas.lv
Uz abām izrādēm derīga viena biļete.

Izrādes tapušas ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu. 

Reklāma
Reklāma