Iedvesmojošas idejas balkona labiekārtošanai. FOTO

Pārveido savu balkonu no mantu noliktavas par savu mīļāko atpūtas vietu mājā. 

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Paveicies tiem, kuru mājoklim ir liels balkons vai vēl labāk - terase. Lai arī Latvijas vasaras nav garas un pārāk karstas, tomēr šo vietu iekārtot tā, ka tā ir gan funkcionāla, gan skaista, gan viegli uzturama. 

IKEA interjera dizainers Dariuss Rimkus dalās ieteikumos, kā par nelielu naudu pārvērst vasaras oāzē pat pašu šaurāko terasi. 
 

Reklāma
Reklāma
  • Lai terase būtu ērta un praktiska, interjera dizainers iesaka izvēlēties pārveidojamas mēbeles.
  • Mājīgumu var viegli radīt ar dažādiem interjera priekšmetiem – tekstilizstrādājumiem un apgaismojumu.
  • Izvēlies saskaņotu toņu spilvenus un sēdvietas paliktņus krēsliem un soliem. Efektīgi izskatās arī paklāji, kas vizuāli norobežo atpūtas zonu; paklāji, kas ir piemēroti lietošanai ārā, ir ļoti viegli tīrāmi un patīkami basām pēdām.


     
     
  • Mēbeļu izvēlē ir jāpievērš uzmanība tam, lai izvēlētās mēbeles būtu piemērotas lietošanai ārā, jo šādām mēbelēm nekaitē laikapstākļu ietekme. Telpām paredzētas mēbeles pat slēgtā balkonā var bojāt krasās temperatūras izmaiņas, tieša saules gaisma un mitrums.
  • Pat vismazākajā terasē ir iespējams izveidot zaļojošu dārziņu garšaugiem un dārzeņiem. Tas priecēs acis ar sulīgu zaļumu, ļaus atpūsties, meditatīvā mierā apkopjot augus, un baudīt gardas, veselīgas dabas veltes. Ja vietas ir maz, svarīgi vairāk izmantot sienas, un te neaizvietojami palīgi būs āra apstākļiem piemēroti organizēšanas risinājumi.
  • Terasē var iekārtot ļoti jauku rotaļu stūrīti mazajiem, tikai jāgādā, lai tur būtu pēc iespējas drošāk.
  • Lai rotaļlietas varētu ērti un ātri pārvietot no istabas ārā un atpakaļ, vislabāk tās salikt kastēs vai grozos. Piemēram, caurspīdīgās plastmasas kastēs viss būs pārskatāms un ātri atrodams, rotaļlietas būs ātri sakārtojamas un pasargātas no mitruma un netīrumiem.

Saistītie raksti