Pirmo reizi organizēs kombinētos iestājpārbaudījumus mācībām vairāk nekā 20 Rīgas skolās

Rīgas dome šogad pirmo reizi nodrošinās iespēju kārtot kombinētos iestājpārbaudījumus matemātikā un svešvalodā, kas nepieciešami mācību uzsākšanai vairāk nekā 20 Rīgas skolās.

FOTO: Shutterstock.com

Šogad pirmo reizi tiks organizēts vienots kombinēts iestājpārbaudījums matemātikā un svešvalodā Rīgas pašvaldības skolās, kuras kā uzņemšanas kritēriju noteikušas iestājpārbaudījumu. Kombinētais iestājpārbaudījums uz 10.klasi notiks 15.jūnijā, bet uz Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas un Āgenskalna Valsts ģimnāzijas 7.klasi - 16.jūnijā.

Reģistrēties kombinētajam pārbaudījumam varēs no 25.maija, un reģistrācijas brīdī būs iespēja izvēlēties arī izglītības iestādi, kurā šo rakstisko eksāmenu veikt.

Šis kombinētais iestājpārbaudījums būs derīgs vairākās izglītības iestādēs. "Ja pirms tam skolēnam pārbaudījums bija jākārto katrā skolā, kurā viņš gribēja iestāties, tad tagad to varēt nokārtot vienreiz un rezultāti būs pamats pretendentam piedalīties konkursā jebkurā izvēlētajā ģimnāzijā vai vidusskolā," skaidroja domē.

Savukārt vienots iestājpārbaudījums uz trīs valsts ģimnāzijām Rīgā notiks jau ceturto gadu.

Reklāma
Reklāma

Lai iestātos Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas, Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas un Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas 7.klasē vienotais iestājpārbaudījums matemātikā notiks 10.jūnijā, bet, lai iestātos 10.klasē - pārbaudījums būs jākārto 5.jūnijā.

Reģistrēties šiem rakstu darbiem var no šodienas, departamenta mājaslapā, sadaļā "Reģistrēšanās apvienotajam iestājpārbaudījumam", kā arī šo ģimnāziju mājas lapās. 

Lai ievērotu valstī noteiktos ierobežojumus, iestājpārbaudījuma norises vietas būs ne tikai šo trīs ģimnāziju telpas, bet arī Rīgas Valda Zālīša sākumskolā, pamatskolā "Rīdze" un Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolā.