Bērnudārzos izlaidumi notiks bez vecākiem; valsts un pašvaldības iestādēs strādājošie var prasīt vienu brīvdienu

Distancēšanās laiks ieviesis pamatīgas izmaiņas arī izlaidumu rīkošanā. Rīgas bērnudārzos šogad izlaidumi notiks, taču bez vecāku līdzdalības. Tā vietā bērni diplomus par pirmsskolas beigšanu saņems paši un svinēs ar audzinātājām grupā.

 

FOTO: Shutterstock.com

Darba likums šajā dienā brīvdienu pilnīgi visiem strādājošajiem neparedz. Taču tiem, kas strādā publiskajā sektorā - un tādi ir aptuveni 50 tūkstoši strādājošo -, Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likums ļauj pieteikt apmaksātu atvaļinājuma dienu tieši izlaiduma svinībām.

"Ir šis atlīdzības likums, kas ļauj valsts vai pašvaldības darbiniekam izlaiduma dienā izmantot brīvdienu. Tam jābūt atrunātam iekšējās kārtības likumā vai koplīgumā," skaidro Labklājības ministrijas (LM) Darba attiecību departamenta direktora vietniece Ineta Vjakse.

Šogad, kad mazā cilvēka mūža pirmais lielais notikums būs bez vecāku klātbūtnes, apmaksāta vai neapmaksāta brīvdiena ģimenei var būt īpaši svarīga. Lai pēc tam izlaidumu nosvinētu ģimenes lokā mājās vai saulainā izbraukumā pie dabas un kopā priecātos par to, ka vēl viens mazs ķipars izaudzis jau tik liels, ka ies skolā.

Reklāma
Reklāma

Visu ziņu var izlasīt portālā LSM.lv