Vai Lula ir pasaulē spēcīgākais mazulis? Viņa spēj pati stāvēt kājās četru mēnešu vecumā

Iespējams, Bristolē (Lielbritānijā) 2019. gada 31. janvārī piedzimis pasaulē spēcīgākais mazulis. Tezra Fina – Džonstona (31) un Emīlijas Derikas (23) mazulis Lula sācis stutēties kājās jau astoņu nedēļu laikā kopš dzimšanas, ziņo DailyMail.

 

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tagad Lula ir mazliet vairāk nekā četrus mēnešus veca un spēj pati nostāvēt kājās bez vecāku palīdzības.

Meitas neparasto spēku vecāki ievērojuši jau drīz pēc atvešanas no slimnīcas. Neparasti agri - teju uzreiz pēc dzimšanas - Lula spējusi jau pati noturēt savu galvu.

Pirmo reizi kājās stutēties Lula mēģinājusi vien mēneša vecumā. Vēlāk vecāki vairākas reizes redzējuši, ka viņa cenšas atkārtot savu mēģinājumu.

“Es centos viņu noturēt un atbalstīt, tad vienu dienu viņai izdevās pašai noturēt savu svaru,” stāsta Lulas tēvs. Viņš norāda, ka palīdz bērnam darīt to, ko viņš vēlas.

“Šķiet visi domā, ka tas ir neparasti. Mazuļi viņas vecumā nespēj noturēt savu svaru. Literatūrā, ko lasu, tiek minēts, ka bērnam svars jānotur 9 -12 mēnešu vecumā. Manuprāt, viņa vēlas jau būt liela meitene. ”

https://www.youtube.com/embed/rTQRJdLk5QQ
Reklāma
Reklāma

Tēvs atklāj, ka jau kopš Lulas dzimšanas bieži kopā ar mazuli skatījies spēkavīru kanālus vietnē "Youtube". Viņš neizslēdz iespēju, ka tas, iespējams, kaut kā ietekmējis šobrīd notiekošo. “Man šķiet, ka viņa iekšēji trenējas un iedvesmojas.”

Tāpat bērna neparastā izturība varētu būt skaidrojama ar viņa gēniem. Viņš vienmēr esot trenējies un spējis ātri uzbūvēt ķermeņa muskuļu masu. “Man vienmēr patika būt stipram. Kad biju 13 gadus vecs, sāku nopietni trenēties, varēju uzvarēt pat pieaugušos. Tāpat man vienmēr bijusi interese, cik daudz es varu pacelt. ”

Lula šobrīd spēj pati stāvēt kājās, bet vēl nestaigā. Tiesa, vecāki uzskata, ka pirmais solis noteikti būs ātrāk nekā citiem bērniem. Vienlaikus viņi atzīst, ka noteikti nemudina citus vecākus pāragri mudināt zīdaiņus stāvēt kājās. Katram esot savs attīstības laiks.