Pirmā Eiropas valsts izziņo Covid-19 pandēmijas beigas

Slovēnijas valdība paziņojusi, ka Covid-19 uzliesmojums valstī ir beidzies un ka no 31.maija valsts robežas Eiropas Savienības (ES) pilsoņiem būs atvērtas.

 

Slovēnijas galvaspilsēta Ļubļana. (Foto: imago images/Xinhua)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Slovēnijas galvaspilsēta Ļubļana. (Foto: imago images/Xinhua)

Pateicoties zemajam jauno inficēšanās gadījumu skaitam, "ir iespējams atvieglot pasākumus", kas tika īstenoti nolūkā apturēt koronavīrusa izplatīšanos, ceturtdienas vakarā pavēstīja premjerministrs Janezs Janša.

Aizvadīto divu nedēļu laikā Slovēnija, kur karantīnas režīms tika izsludināts 12.martā, apstiprināti 35 jauni inficēšanās gadījumi ar Covid-19 vīrusu.

Sākot ar 31.maiju, ES pilsoņiem, kas ieceļos Slovēnijā, nebūs jāievēro septiņu dienu pašizolācijas periods, bet citu valstu pilsoņiem pašizolācijā būs jāuzturas divas nedēļas.

Reklāma
Reklāma

Atbilstoši jaunajiem noteikumiem valstī netiks ielaisti tie, kuriem būs Covid-19 simptomi, kā arī tie, kuri citās kaimiņvalstīs noteikto ierobežojumu dēļ nevarēs Slovēniju šķērsot tranzītā.

Alpu un Adrijas piekrastes valsts ir populāra atvaļinājumu vieta, turklāt to šķērso daudzi Vācijas un Austrijas tūristi, kas tālāk dodas uz Horvātijas Adrijas jūras krastu.