Ar rikotas siera masu pildīti kabaču ziedi

Ja vēlies pagatavot dārzeņus garšīgi, meklē itāļu pavāra Antonio Karlučo (Antonio Coduccio) receptes! Viņa kontā ir 13 lieliskas un ikdienā izmantojamas recepšu grāmatas, kā ari. 45 kafejnīcas ar veikaliņiem Lielbritānijā, dažas arī Īrijā un pat Dubaijā. Internetā iespējams atrast ne tikai viņa biogrāfiju  un receptes, bet arī noskatīties aizkustinošas un, galvenais, uztveramas pavārstundas. 

Ja kabači zied bagātīgi, kādu daļu var pildīt ar rikotas siera masu.

FOTO: Shutterstock.com

Ja kabači zied bagātīgi, kādu daļu var pildīt ar rikotas siera masu.

Karlučo dzimis Itālijas dienvidos Salerno provincē, bet vēlāk pārcēlies uz Pjermontu, kur ar tēva svētību kļuvis par kaislīgu ēdiena un sēņu mednieku (lai atceramies, ka Pjemonta ir pasaulslaveno trifeļu dzimtene!). Divdesmit  viena gada vecumā Karlučo devies uz Vīni studēt valodas, pēc tam viņš strādājis Vācijā – bijis vīna tirgotājs, šo lietu viņš turpināja arī Londonā, kur 1975. gadā pārcēlās uz dzīvi. 
Astoņus gadus vēlāk iznāca viņa pirmā grāmata par itāļu ēst gatavošanas mākslu. Par ieguldījumu britu virtuves pilnveidošanā viņa darbu ar ordeņiem novērtējusi kā Itālijas, tā Lielbritānijas valdība. 
Karlučo uzskata, ka kabaču ziedi ir lieliska vasaras uzkoda. Tie, iepriekš panēti olā un miltos, ir ideāli piemēroti pildīšanai ar spinātu un rikotas siera masu. Lai gan kabaču ziedu pagatavošanai ir arī citas lieliskas receptes. 

 

Pildīti kabaču ziedi. Recepte
12 kabaču ziedi 
275 g rikotas siera 
1 ola, sakulta 
4 ēdk. svaigi rīvēta parmezāna 
r nažagais svaigi malta 
4 ēdk. olīveļļas 
naža gals svaigi malta muskatrieksta 
buntīte kapātu maurloku
sāls un pipari pēc garšas 

Panējumam: 
2 olas 
55 g miltu 
4 ēdk. auksta ūdens 

Reklāma
Reklāma

1. Vispirms pagatavo panējumu: bļodā viegli sakul olas, tad iesijā miltus, samaisi un, lai veidotos maiga masa, pievieno ūdeni, un atkal labi samaisi. 
Noliec malā. 
2. Uzmanīgi un maigi noskalo kabaču ziedus (pārbaudi, vai tajos nav paslēpušies kukaiņi!) 
un pagaidi, kamēr tie nožūst. Pagatavo pildījumu, sajaucot rikotu, muskatriekstu, maurlokus, olu, parmezānu, sāli un piparus. Ņem aptuveni ēdamkaroti pildījuma un uzmanīgi to ieliec zieda kausā.
3. Lielā pannā uzkarsē olīveļļu. Iemērc piepildītos ziedus panējumā un grozot apcep tos 
eļļā līdz zeltainam brūnumam. Pirms pasniedz, nosusini papīra salvetē. 

 

Sastāvdaļas

Saistītie raksti