Zvērene - mundumam un vīrieša potencei

Klāt ir pavasara ziedēšanas trakums, kad ir laiks doties dabā lūkot kaut ko vērtīgu savai, radu un draugu veselībai. Var jau aiziet uz aptieku un iegādāties kādu smuki iepakotu tēju, taču daudz interesantāk un veselībai noderīgāk ir pašam sagriezt un salasīt ko māte daba mums dāvā, sveicot ar pavasara atnākšanu.

Zvērene. Šim augam ir stipri izteikta tonizējoša darbība, tāpēc zvērnes tēja ir ieteicama, lai novērstu miegainību braucot ar mašīnu vai mācoties.

FOTO: Shutterstock.com

Zvērene. Šim augam ir stipri izteikta tonizējoša darbība, tāpēc zvērnes tēja ir ieteicama, lai novērstu miegainību braucot ar mašīnu vai mācoties.

Ārstniecības augu tēju gatavošanas process jau dziedē pats par sevi gan fiziski, gan garīgi un kur vēl auga dabas spēks. Vajag tikai prast to pielietot, bet to var iemācīties. Ķersimies pie lietas, jo pavasarī viss notiek strauji, ka nespēj pamanīt, kad dažs augs jau noziedējis un gatavina sēklas. 

Zvērene (Barbarea vulgaris R.Br.) ir ļoti izlatīta nezāle, tā aug otrā gada atmatā un veido ļoti plašas audzes, kas no tālienes atgādina dzeltenzaļu paklāju. Augs ir 30-40 cm augsts, atgādina savvaļas sinepi vai pērkoni, taču sinepes sāk ziedēt jūnija vidū, bet pērkones tikai augustā – septembrī. 

Šim augam ir stipri izteikta tonizējoša darbība, tāpēc zvērnes tēja ir ieteicama, lai novērstu miegainību braucot ar mašīnu vai mācoties. Tiek uzsaktīts, ka zvērenes sēkliņu preparāti pastiprina potenci un veicina spermas veidošanos. Tējas izvilkumu pielieto arī tūskas, paralīzes, insulta un epilepsijas ārstēšanai.

Recepte: Ņem ēdamkaroti svaigu vai žāvētu lakstu, aplej ar 2 glāzēm karsta ūdens, ļauj ievilkties 2-3 stundas, nokāš. Lieto pa 1/2 glāzei 4 reizes dienā, vai pa glāzei 2 reizes dienā pirms ēšanas.

 

No ārsta, fitoterapeita Artūra Tereško grāmatas "Dieva dārza ārstniecības augi".

Reklāma
Reklāma

Saistītie raksti