Kā noritēs 12. klases eksāmeni, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības

Jaunā koronavīrusa ierobežošanas dēļ 12. klašu centralizētajos eksāmenos skolām un skolēniem būs jāievēro virkne drošības noteikumu. Par tiem trešdien, 6. maijā, skolu direktorus informēja atbildīgais Valsts izglītības satura centrs un Veselības ministrija.

Eksāmens skolā Ungārijā Covid-19 krīzes laikā, 2020.gada maijs. Foto: EPA, Zoltan Balogh

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Eksāmens skolā Ungārijā Covid-19 krīzes laikā, 2020.gada maijs. Foto: EPA, Zoltan Balogh

  1. Maija vidū varētu sākties klātienes konsultācijas aci pret aci ar skolotājiem. Patlaban prognozē, ka iespēja ar skolotāju pārrunāt neskaidro būs, ievērojot visas drošības prasības – divu metru distance un jāvelk būs arī sejas maska.
     
  2. Skolu direktoriem būs jākontrolē tas, lai vēl pirms eksāmeniem pie skolas pagalmā vai pie ieejas nenotiktu skolēnu drūzmēšanās. Tur palīgā var nākt pašvaldības policisti vai citi skolas darbinieki.
     
  3. Covid-19 dēļ skolēniem būs jāievēro divu metru distance citam no cita, eksāmeni notiks trīs stundas bez starpbrīžiem, dezinficētās telpās. Ienākot klasē, skolēniem būs jādezinficē rokas un jāuzvelk sejas maska. Individuālos aizsardzības līdzekļus nodrošinās valsts. Ir sagatavota informācija, kā maksas ir jālieto pareizi. 
     
  4. Lai skolēniem nebūtu jāizmanto sabiedriskais transports, norit sarunas par iespējamu skolēnu atvešanu uz eksāmeniem īpaši norīkotā transportā. Krietni tālāk dzīvojošajiem skolēniem varētu nodrošināt dienesta viesnīcu nakti pirms eksāmena.


Plānotās drošības prasības vidusskolas beigšanas eksāmeniem vēl var mainīties. Tas atkarīgs no tā, kāda būs situācija ar Covid-19 izplatību Latvijā.


Visu rakstu var izlasīt portālā LSM.lv

Reklāma
Reklāma