Rimi radījis izglītojošas mājturības video lekcijas skolēniem “Mājturība Rimi virtuvē”

Lai parādītu, ka darbošanās virtuvē var būt aizraujoša un mācību vielu par veselīgu uzturu un gatavošanu iespējams apgūt saistošā veidā, Rimi radījis izglītojošas mājturības stundas 5.–9.klašu skolēniem video formātā jeb video lekciju sēriju “Mājturība Rimi virtuvē”.

 Rimi Bērniem veselīgas ēšanas eksperte Olga Ļubina un Rimi Bērniem garšas eksperts, šefpavārs Normunds Baranovskis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rimi Bērniem veselīgas ēšanas eksperte Olga Ļubina un Rimi Bērniem garšas eksperts, šefpavārs Normunds Baranovskis

Kopā ar Rimi Bērniem veselīgas ēšanas eksperti Olgu Ļubinu un Rimi Bērniem garšas ekspertu, šefpavāru Normundu Baranovski tapušas piecas video lekcijas par dažādām tēmām, kas skar uzturu un ēdiena gatavošanu. 

 

Ko ēst katrā no dienas ēdienreizēm, ko ikdienā un ko – svētkos? Kā uzbūvēt pašam savu uztura piramīdu? Kam noteikti jāatrodas šķīvī, bet ar ko labāk nepārspīlēt? Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem katrā no tematiskajām video lekcijām meklē Rimi Bērniem eksperti, gan izskaidrojot teoriju, gan parādot, kā iegūtās zināšanas iespējams pielietot praksē un gatavot vienkārši, ātri un veselīgi.   

 

 

Video lekcijas galvenokārt paredzētas 5.–9. klašu skolēniem, lai apgūtu mājturības stundu vielu, mājturības stundu skolotājiem, kuriem ir iespēja šos materiālus izmantot mācību procesā

 

 

Video lekcijas galvenokārt paredzētas 5.–9. klašu skolēniem, lai apgūtu mājturības stundu vielu, mājturības stundu skolotājiem, kuriem ir iespēja šos materiālus izmantot mācību procesā un papildināt savas lekcijas ar saistošiem video materiāliem, kā arī ikvienam, kuru interesē ēst gatavošana un kam ir vēlme apgūt ko jaunu vai aizraujoši pavadīt brīvo laiku. Lekcijās tiks apskatītas tādas tēmas kā uztura piramīdas veidošana, galvenās uzturvielas, ēdienreižu plānošana, veselīga uztura pamatprincipi, ikdienas uztura un svētku ēdienkartes atšķirības.  

Reklāma
Reklāma

 

“Meklējot aizvien jaunas un radošas formas, kā palīdzēt jauniešiem un skolotājiem attālinātās mācībās, esam sagatavojuši video lekcijas, kas ne tikai aizstās nodarbību klasē, bet arī būs vērtīgs zināšanu un iedvesmas avots jebkuram interesentam. Ēst veselīgi un pareizi veidot savu ikdienas ēdienkarti – tās ir lietas, ko svarīgi iemācīties jau skolas gados. Rimi Bērniem eksperti dos iespēju katram pārliecināties, ka ēst veselīgi it nemaz nav grūti,” stāsta Madara Kivkucāne,  Rimi Bērniem zīmola vadītāja. 

 

Katra lekcija ir aptuveni 20–25 minūtes gara, tā papildināta ar tajā pagatavoto ēdienu receptēm, sniedzot iespēju ikvienam skolēnam pēc tam atkārtot redzēto un izmēģināt praksē pašam savā virtuvē.  Lekcijas līdz ar receptēm bez maksas pieejamas Rimi Bērniem mājas lapā, Rimi sociālo tīklu kontos Youtube un Facebook, kā arī platformā e-klase.lv. 

 

“Video lekcijām kopā ar Normundu Baranovski esam sagatavojuši aizraujošas tēmas, ko var ne tikai izstāstīt, bet arī viegli un uzskatāmi parādīt. Mēs visi zinām, ka uzturā ir nepieciešami ogļhidrāti, olbaltumvielas un tauki, bet ko īsti katrs no tiem nozīmē un kur meklējams? Tāpat noskaidrosim, kāpēc ir svarīgi ieturēt pilnvērtīgu maltīti, ar ko nereti “grēko” daudzi jaunieši, un aplūkosim dažādas būtiskas nianses, lai izvēlētos pilnvērtīgus produktus savām maltītēm. Uztura pasaule ir pilna aizraujošu noslēpumu, ko atklāt!” aicina Rimi Bērniem veselīgas ēšanas eksperte Olga Ļubina.