9. klases eksāmeni tiek atcelti; vidusskolas eksāmeni notiks saīsinātā veidā

Plānots, ka 12.klašu centralizēto eksāmenu ilgums nepārsniegs trīs stundas un tā rakstīšanas brīdī skolēni izmantos individuālos aizsardzības līdzekļus, otrdien Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju apakškomisijas sēdē informēja Valsts izglītības satura centra (VISC) vadītājs Guntars Catlaks, uzsverot, ka par izmaiņām vēl būs jālemj valdībai.

 

FOTO: Shutterstock.com

Vidusskolu absolventi kārtos trīs obligātos centralizētos eksāmenus –  svešvalodā, latviešu valodā un matemātikā, ceturtais izvēles eksāmens būs brīvprātīgs. Skolēni, kas vēlēsies, varēs kārtot arī ceturto eksāmenu, VISC šo iespēju neliegs. Eksāmenu grafiks ir no 2. līdz 26. jūnijam.

“Lai eksāmenu ilgums nepārsniegtu trīs astronomiskās stundas. Tas ir arī Veselības ministrijas ieteikums. Domājam arī par aizsardzības līdzekļiem. Samazināsim uzdevumu daudzumu, nemainot daļas, kopējo grūtības pakāpi, lai to varētu salīdzināt ar citu gadu eksāmeniem. Neparedzam starpbrīdi, lai nebūtu jāmaina maskas un jāveic procedūras,” saka VISC vadītājs Guntars Catlaks.

Savukārt pēc ilgām diskusijām attiecībā uz 9. klašu eksāmeniem, ir nolemts, ka devītklasnieki skolu beigs ar gada atzīmēm. 

Reklāma
Reklāma