Sieviete 35 dienas starp krūtīm silda olu un izperē pīlēnu. FOTO

Betija Rosa ar vīru un bērniem dzīvo Kalifornijā. Kādu dienu viņi devās uz parku spēlēt bumbu. Tur viņi atrada izpostītu ligzdu un vienu tikai nedaudz ieplaisājušu olu. Bērni lūdza olu glābt. Betija to arī izdarīja, izperējot pīlēnu starp savām krūtīm. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sākotnēji ģimene sazinājās ar vietējo dzīvnieku aizsardzības biedrību, bet tur viņiem atbildēja, ka nepieņemot putnu olas, taču apsolīja pieņemt pīlēnu, ja tas izšķilsies. Betija atceras, ka ielikusi olu starp krūtīm un sākusi internetā meklēt informāciju par olu perēšanu. 

Viņa uzzināja, ka olai nepieciešams siltums un mitrums, tādēļ Betija nolēma atstāt olu turpat, kur jau bija to ielikusi. Vienīgais, kas viņai bija jādara, laiku pa laikam ola jāpagroza.

Kad sieviete devusies uz dušu, olu pieskatījis vīrs. "Ja jau pīļu mamma laiku pa laikam dodas meklēt pārtiku, tad domāju, ka olai nekas nenotiks, kamēr būšu dušā," atceras Betija. Vēlāk Betija, izmantojot lampu un plastmasas kasti, izgatavoja inkubācijas kasti. Viņas pūliņiem bija rezultāti - pēc 35 dienām varēja sadzirdēt pīkstienus un klauvējienus, kad pīlēns sāka lauzt čaumalā ceļu uz ārpasauli. 

Betijas rūpes nesa augļus - jau pēc dažām dienām pīlēns devās staigāties un peldēties peļķē. 

Tomēr šķilšanās nebija viegla. Pēc brīža Betija saprata, ka pīlēns netiek galā, tādēļ izsauca vetārstu. Speciālists konstatēja, ka pīlēns netiek cauri olas iekšpusē esošajam apvalkam, tādēļ uzmanīgi esot pīlēnam jāpalīdz atvērt olas čaumala vietā, kur ir pīlēna knābis, lai putnēns varētu elpot. Vetārsts arī norādīja, ka izšķilšanās nav viegla, jo nav gana stabila temperatūra. 

Pēc izšķilšanās pīlēns dažas dienas esot bijis vārgs un mazkustīgs, taču Betijas rūpes nesa augļus - jau pēc dažām dienām pīlēns devās staigāties un peldēties peļķē. 

 

Reklāma
Reklāma

 

Avots: www.boredpanda.com