Vecāki jautā: vai maija beigās varēs plānot bērnu dārza izlaidumus?

Strauji tuvojoties vasarai, Mammamuntetiem.lv lasītāji interesējas – ar ko vecākiem rēķināties, plānojot bērnu dārza izlaidumus? Ja bērnu dārzs strādā, vai ir pieļaujams, ka tiek rīkots izlaidumus?

Vai svētki bērniem būs?

FOTO: Shutterstock.com

Vai svētki bērniem būs?

Šobrīd bērnu dārzu darbība nav apturēta, bet kā skaidro Veselības ministrija – bērni dārziņos tiek pieņemti tikai gadījumos, ja vecākiem nav citu iespēju. Kā Mammamuntetiem.lv norāda Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājs Oskars Šneiders, izlaidumi noteikti nav tie pasākumi, kuri nav neatliekami. “Šobrīd kopā ar Izglītības un zinātnes ministriju strādājam, lai varētu nodrošināt skolu beidzējiem eksāmenu un konsultāciju norisi. Pie esošās situācijas neredzam iespēju bērnu dārzu izlaidumus rīkot tradicionālajā laikā – maija beigās un jūnija sākumā – iespējamo veselības riska apsvērumu dēļ. Tas, kad un kādi pasākumi tiks atļauti, ir atkarīgs no epidemioloģiskās situācijas valstī. Vecākiem jāorientējas uz bērnu dārza izlaidumu pārcelšanu.”

Precīzāku prognozi par to, uz kuru laiku varētu tikt pārcelti bērnu dārzu izlaidumi, O. Šneiders nenosauc.

Pie esošās situācijas neredzam iespēju bērnu dārzu izlaidumus rīkot tradicionālajā laikā – maija beigās un jūnija sākumā – iespējamo veselības riska apsvērumu dēļ.

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja Egita Diure Mammamuntetiem.lv komentē: “Pašlaik Ministru kabineta rīkojums "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" aizliedz rīkot publiskus un privātus pasākumus, izņemot bēru ceremonijas ārtelpās. Tādēļ pašlaik izlaiduma rīkošana nav pieļaujama, turklāt vecāki drīkst uzturēties pirmsskolā tikai atbilstoši pirmsskolas noteiktajai kārtībai par vecāku vai citu personu uzturēšanos pirmsskolas telpās un tās teritorijā. Par Ministru kabineta rīkojuma prasību ievērošanu pirmsskolā atbild tās vadītājs.”

Reklāma
Reklāma

E. Diure norāda, ka jāņem vērā, ka situācija mainās strauji un valstī noteiktie ierobežojumi ar laiku tiks mazināti. Plānojot izlaiduma rīkošanu, ir jāņem vērā aktuālā Ministru kabineta rīkojuma redakcija un izlaiduma dienā spēkā esošie ierobežojumi vai datums, kad plānots ārkārtējo situāciju pārtraukt.

Lasi arī: Par izlaidumu norisi vairāk būs zināms ap 12. maiju