Par izlaidumu norisi vairāk būs zināms ap 12. maiju

“Par izlaidumu norisi konkrētāk varēs runāt tikai tad, kad būs skaidrs, vai valstī tiks pagarināta ārkārtējā situācija un kādi ierobežojumi paliks spēkā, tātad – ap 12. maiju,” tā Mammamuntetiem.lv norādīja Egita Diure, Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja.

Ja vasarā paliks spēkā ierobežojumi pulcēties, skolām, bērnu dārziem un augstskolām tie būs jāņem vērā

FOTO: Shutterstock.com

Ja vasarā paliks spēkā ierobežojumi pulcēties, skolām, bērnu dārziem un augstskolām tie būs jāņem vērā

Izlaidumu norise ir atkarīga no tā, kādi ierobežojumi un noteikumi tajā laikā būs spēkā valstiskā līmenī. Ja vasarā paliks spēkā ierobežojumi pulcēties, skolām, bērnu dārziem un augstskolām tie būs jāņem vērā. Izlaidumi būs jāorganizē atbilstoši noteikumiem, ievērojot maksimālo cilvēku skaitu, noteiktās distances un citas prasības, ja tādas būs.

Izlaidumi būs jāorganizē atbilstoši noteikumiem, ievērojot maksimālo cilvēku skaitu, noteiktās distances un citas prasības, ja tādas būs.

Tā kā pagaidām vēl nav pilnīgi skaidra valsts eksāmenu norise, ir pāragri spriest par izlaidumu norisi, viedokli pauž ministrijas pārstāve. Viņa norāda, ka eksāmenu norisei ir 3 scenāriji un pirmais no tiem ir, ja ārkārtējā situācija 12. maijā tiek atcelta, tad eksāmeni noris jūnijā un jūlijā. Šādā gadījumā pirmais eksāmens ir plānots 2. jūnijā. Par to, kad notiek eksāmeni, ministrijai saskaņā ar normatīvajiem aktiem ir jāpaziņo vismaz mēnesi pirms plānotā eksāmena. Tātad tas, vai skolu eksāmeni notiks jau jūnijā un jūlijā, būs zināms līdz 2. maijam un par to būs ministrija plāno iespējami plašu komunikāciju, lai visas iesaistītās puses laikus saņemtu informāciju.

Reklāma
Reklāma

Pārējie scenāriji paredz vai nu eksāmenu norisi jūlijā, vai, ja apstākļi ir pavisam nedroši – eksāmeni nenotiek vispār.