Mamma par attālināto mācīšanos: pirmajā nedēļā asaras bija mums abiem

Rit ceturtā attālināto mācību nedēļa, un šajā laikā skolēni lēnām pieslīpējas neierastajam režīmam. Vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv radošo projektu vadītāja Rita Anopa ir divu bērnu mamma – meita Rēzija vēl mācās bērnudārzā, bet dēls Rodrigo – 2. klasē. Lai gan abi bērni vēl ir salīdzinoši mazi, darbu apjoms, ar ko ikdienā jātiek galā, ir diezgan liels. Kā mainījusies ģimenes ikdiena?

Rodrigo un Rēzijas mācību diena mājās. Foto no ģimenes arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rodrigo un Rēzijas mācību diena mājās. Foto no ģimenes arhīva.

"Esam diezgan emocionāli - gan es, gan puika. Gāja pa gaisu gan grāmatas, gan pildspalvas. Bira asaras abiem. Pirmā nedēļa tiešām bija grūta," emocijas par attālināto mācīšanos neslēpj Rita Anopa, kura ir mamma 5 gadus vecajai Rēzijai un 8 gadus vecajam Rodrigo, kurš mācās 2. klasē.

 

Abiem bērniem ir iekārtotas mācību vietas - vienam istabā, otram virtuvē. Mazā meita prasa nemitīgu uzmanību un arī Rodrigo biežākais teiciens pēdējo nedēļu laikā bijis - mammu, es nesaprotu! "Man puikam pirmajās dienās un pirmajās nedēļās bija jāmāca, kā vispār ieslēgt datoru, kā ieiet E-klasē, jo līdz šim viņš to ir darījis, apskatoties mājasdarbus, un vairāk nav bijusi vajadzība," stāsta Rita. 

 

Reklāma
Reklāma

Anopu ģimenē bērni skaidri zina, cik ilga būs darba diena un kādi ir noteikumi. Bērni ceļas ap astoņiem, deviņos paēd brokastis, tad mācās līdz pat vieniem vai diviem pēcpusdienā. Neizpaliek arī regulāras sporta nodarbības un pēcpusdienā var paveikt tos uzdevumus, kuriem laika nepietika. Rita vērtē, ka mācību process ir grūtāks un bērnam pietrūkst pedagoga klātbūtnes un to nākas aizstāt vecākiem. Atskatoties uz aizvadīto laiku, mamma saka, ka šis ģimenei ir radošākais kopā būšanas laiks, bet skolu šāds modelis ilgstoši nevar aizstāt.