Portāls mammam.lv/tetiem.lv aicina: dāvini sieviešu cietuma bērniem!

Latvijā vienīgajā sieviešu cietumā patlaban mīt 11 mazuļi vecumā līdz četriem gadiem. Kaut arī bērni atrodas pilnā valsts apgādībā, nepietiekama finansējuma dēļ Iļģuciema cietuma bērniem pietrūkst līdzekļu gan apģērbam, gan zīdaiņu pārtikai, gan arī medikamentiem. Tāpēc portāls mammam.lv/tetiem.lv organizē labdarības akciju, aicinot vecākus un citus labdarus atdāvināt šiem bērniem, piemēram, jūsu atvasēm vairs nevajadzīgās lietas, vai arī naudas ziedojumu.

FOTO: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/

Viņi ir mazi, mīļi, skaisti un brīvo pasauli neredzējuši bērniņi, jo savas dzīves gaitas sākuši Iļģuciema cietumā. Šie bērniņi, lai arī dzimuši sievietēm, kuras dzīvē pieļāvušas ne vienu vien kļūdu, arī ir cilvēki. Nevainīgi un pasauli mīloši.
 
Bērni aug, tāpēc mazajiem ir daudz vajadzīgu lietu: drēbītes, apavi, spēļmantas, gultasveļa, bērnu mēbeles, autokrēsliņi (lai varētu aizbraukt pie ārsta vai doties, piemēram, uz zooloģisko dārzu), ratiņi, bērnu ķemmes, nagu šķēres u. c. Arī autiņbiksītes un piena maisījumi ir ļoti nepieciešami. „Ikdienā mēs lietojam mazgājamos kokvilnas autiņus, taču autiņbiksītes ir ļoti vajadzīgas, kad dodamies pie ārsta vai, piemēram, apmeklējam leļļu teātri. Pašlaik liela problēma ir piena maisījumi zīdaiņiem, jo vairākas no mūsu māmiņām medicīnisku iemeslu dēļ nedrīkst bērniņu barot ar savu pienu. Viena bērna barošana ar piena maisījumiem gadā izmaksā apmēram 300 latu, bet līdzekļu tik nepieciešamai lietai trūkst,” labdarības akcijas vajadzību pamato Iļģuciema cietuma Mātes un bērna daļas priekšniece Agita Mediņa.

Drīzumā vairākas mammas ar bērniņiem dosies mājās, un vietā gaidāmi seši — tuvākās dzemdības plānotas jūnijā, pēc tam augusta sākumā un septembrī. Dodoties mājup, tiek mēģināts jaunajai māmiņai un bērnam līdzi sarūpēt mazajam vajadzīgās lietas, jo, iznākot brīvībā, dzīve jāsāk no jauna. Tā kā ikviens mazulis līdzi paņem savas mīļākās rotaļlietas, kā arī apģērbu un apavus, bērnu mantu uzkrājums neveidojas, tāpēc labu cilvēku palīdzība vienmēr ir aktuāla.

Iļģuciema cietuma Mātes un bērnu nodaļai citas vajadzīgās lietas:

•    Higiēnas preces: zīdaiņu krēmi, šampūni, eļļas, mazgāšanas līdzekļi. Lielākajiem bērniem arī zobu pastas, zobu birstes, ziepes, bērnu ķemmes, nagu šķēres u. tml.
•    Bērnu rati. Ratiņi ir vajadzīgi mazuļiem, kas pašlaik dzīvo nodaļā, kā arī māmiņām, kuras ar mazuļiem pēc soda izciešanas atgriežas mājās.
    Auto sēdeklīši dažādiem vecumiem. Pašlaik cietumā ir tikai viens paliktnītis lielākiem bērniem, bet ļoti aktuāli ir zīdaiņu sēdeklīši.
•    Redeļu gultiņas u. c. mēbeles, piemēram, galdiņi, krēsliņi, skapis.
•    Bērnu apavi, apģērbs, gultas veļa. Ļoti aktuāla jauna veļa bērniem pēc gada vecuma.


Kur nogādāt dāvinājumus
Dāvinājumus Mātes un bērna nodaļai vari nogādāt cietumā katru darbdienu. Kontaktpersona šajos jautājumos ir Agita Mediņa, tālrunis 26111824.
Iļģuciema cietuma adrese: Tvaikoņa iela 3, Rīga.
Naudas dāvinājumiem

Saņēmējs: Iļģuciema cietums

Reģistrācijas numurs LV90000057371

Banka: Valsts Kase

Reklāma
Reklāma

Bankas kods: TRELLV22

Saņēmēja konts: LV64TREL7190260000000

Informācija saņēmējam: Mātes un bērnu daļai


Akciju atbalsta: portāls draugiem.lv, žurnāls sievietēm Marta, žurnāls topošajiem vecākiem Šūpulītis un Radio Skonto.