Septiņu bērnu māte iedvesmo ar zelta vērtiem padomiem, kā tikt galā ar mājskološanu. FOTO

"Lasīšana bērniem ir ļoti svarīga," saka 35 gadus vecā Kristena Šrodera no Misisipi (ASV). Kristena ir septiņu bērnu māte un jau pirms vairākiem gadiem sākusi bērnu savu atvašu mājmācību. Tāpēc tagad, Covid-19 pandēmijas laikā, viņa dalās ar zelta vērtiem padomiem, kas var noderēt miljoniem panikas pārņemtu vecāku, kuru bērni tagad skolojas mājās. 

Koristena kopā ar ģimeni. Foto no Instagram.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Koristena kopā ar ģimeni. Foto no Instagram.

Kristena ir ļoti aizņemta mamma. Viņai tikai astoņu gadu laikā ir piedzimuši septiņi bērni, tomēr 35 gadus vecā sieviete joprojām atrod laiku, lai ar 143 000 Instagram sekotājiem dalītos savā mājskološanas pieredzē. 

Kristena pati bērnībā nav pieredzējusi mācīšanos mājās. Tikai tad, kad pati jau bija kļuvusi par mammu, viņa nolēma, ka mājskološana varētu kļūt par ir viņas jauno nodarbošanos un labāko veidu, kā rūpēties par saviem bērniem, vīru un mājas soli.

Tipiska mājskološanas diena Kristenai sākas pulksten 9 no rīta - uzreiz pēc brokastīm. Bērni vienu stundu pavada mācoties, tad ietur īsu pauzi. Pēc tam viņi turpina mācīties. Atlikusī dienas daļa tiek pavadīta spēlējoties, lasot vai veicot ārpusskolas aktivitātes kopā ar draugiem, piemēram, apmeklējot sporta pulciņus un mūzikas nodarbības. 

Kristena ir jūtas aizkustināta, uzzinot, ka ir iedvesmojusi citas mammas pieņemt lēmumu par mājskološanu un ir vairāk nekā laimīga, ka var dalīties savos padomos. 

Kristenas metodē ārkārtīgi svarīgs ir punkts, ka īsa, bet ļoti intensīva mācīšanās (1-3 stundas ilga) var būt daudz efektīvāka par ilgāku sēdēšanu pie grāmatam. Viņai patīk ļaut bērniem spēlēties un veidot attiecības ar citiem, ticot, ka šis mācīšanās stils ļauj bērniem pilnveidoties kā personībām. 

Reklāma
Reklāma

Patlaban neskaitāmas ģimenes visā pasaulē ir pievērsušās mājizglītībai Covid-19 pandēmijas dēļ. Kristena cer, ka, daloties ar saviem padomiem, viņa citiem vecākiem atvieglos dzīvi un mazinās viņu raizes, ka nu 18 gadu skolas mācību programma ir jāiemāca bērniem vienā dienā. Viņa vēlas iedvesmot citus vecākus novērtēt šo neplānoto laika posmu, kas viņiem jāpavada kopā ar saviem bērniem.