Pekinas pīle - Ķīnas virtuves klasika

Pekinas pīle ir īpašs stāsts Ķīnas virtuvē. Kā jebkuram ēdienam, arī šim ir daudz variāciju. Šī ir Pekinas pīle šefpavāra Edgars Jaunzems izpildījumā.
Pekinas pīle - Ķīnas virtuves klasika

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

• Pīle 
• Hoisin mērce 100gr 
• Anīsa zvaigzne 2gb 
• Ķiploku daivas 4gb
• Sīpoli 1gb
• Apelsīns 1gb
• Ābols 1gb
• Ingvers 20g
• Sāls - R
• Pipari - R


Pagatavošana:
Nogrieziet tauku atloku, kas karājas virs pīles ķermeņa dobuma ieejas.
Kārtīgi iemasējiet pīli ar hoisin mērci un vēderā ielieciet - anīsu, ķiploku, apelsīnu ( sagrieztu daivās), ābolu (sagrieziet daivās), ingveru.
Liekam 160 grādos uzkarsētā krāsnī uz 1 stundu. Pēc tam samazinām temperatūru uz 140 grādiem un turpinām gatavot vēl 2 stundas līdz gaļa kļuvusi mīksta, bet āda zeltaini kraukšķīga. Kad pīle ir pagatavota, pārlieciet citā traukā, pārklājiet ar foliju, lai atpūšas 15- 20 min.

Reklāma
Reklāma

Lai labi garšo!
 

Recete no Reaton pārtika un delikateses