FOTO: apceļo pasauli caur bildēm un aplūko, kā pandēmija izmainījusi ierasto dzīves kārtību

Kopš marta sākuma, kad pasaulē izsludināta Covid-19 pandēmija, dzīve mainījusies teju visās pasaules vietās. Ielas kļuvušas tukšākas, slimnīcas pilnākas, kādreiz tūristu pārpildītie plači mainījušies līdz nepazīšanai.

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Par to, kā cilvēki dzīvo citur, var uzzināt caur fotogrāfijām. Ja pirms pandēmijas spilgtus iespaidus varējām gūt ceļojot, tad tagad neatliek nekas cits, kā pasauli skatīt caur fotogrāfu sarūpētajām liecībām.

Šobrīd, kad aktuāla ir sociālā distancēšanās un pašizolēšanās, skati sabiedriskās vietās kļūst arvien vientulīgāki. Lielākās pasaules pilsētas var atgūties no ierastās dunas un aizņemtu cilvēku steigas.

 

Vientulīgāk dzīve rit ne tikai pilsētās, bet arī pie dabas. Viena no vietām, kur pilsētnieks kaut nedaudz var sajusties tuvāk dabai, ir zooloģiskais dārzs. Tomēr šobrīd daudzviet zvēru dārzi ir slēgti vai arī niecīgi apmeklēti. Kamēr ienākumi ir sarukuši, darbiniekiem jāturpina rūpēties par zoodārzu iemītniekiem. Ja vien viņi varētu pateikt, ko par šo visu domā..




Vieni no visčaklāk strādājošajiem šajā pandēmijas laikā viennozīmīgi ir mediķi. Iedzīvotāji visā pasaulē ir aicināti pulksten 21.00 aplaudēt un pateikties visiem ārkārtas dienestu darbiniekiem, kuri turpina bez apstājas palīdzēt sabiedrībai pārvarēt grūtos brīžus.

Reklāma
Reklāma

Lielu triecienu pandēmija izraisījusi ne tikai valstu veselības aprūpes sistēmās, bet arī izglītības nozarē. Lielā daļā pasaules valstu pieņemts lēmums slēgt mācību iestādes un nodrošināt mācību procesu attālināti.

Arī darba vietas lielākoties cilvēki pašlaik cenšas ierīkot mājās. Ja pirms pandēmijas viens no steidzīgākajiem un aizņemtākajiem brīžiem darba dienā bija pusdienlaiks, tad tagad tas ne ar ko neatšķiras no agra svētdienas rīta.

Ja gadās aizmirst, kā dzīvojām pirms pandēmijas, to visuzskatāmāk atgādinās šīs "pirms un pēc" fotogrāfijas. Vairs nekādas drūzmēšanās, steigas un kņadas - Covid-19 mūs ir piespiedis uz mirkli apstāties.


 
 

Saistītie raksti