Lietuvā karantīnu pagarina līdz 27. aprīlim; aizsargmaskas būs obligātas

Lietuvas valdība 8. aprīlī, nolēmusi karantīnu valstī pagarināt vēl par divām nedēļām - līdz 27. aprīlim.

Līdz šim spēkā esošais ieteikums sabiedriskās vietās nēsāt aizsargmaskas no piektdienas, 10. aprīļa, būs obligāti izpildāma prasība.

FOTO: Shutterstock.com

Līdz šim spēkā esošais ieteikums sabiedriskās vietās nēsāt aizsargmaskas no piektdienas, 10. aprīļa, būs obligāti izpildāma prasība.

Lietuvas valdība paziņoja par starppilsētu ceļošanas aizliegumu Lieldienu nedēļas nogalē. Proti, no piektdienas, 10. aprīļa, plkst. 20 līdz pirmdienai, 13. aprīlim, plkst. 20 iedzīvotāji nedrīkstēs iebraukt pašvaldībā, ja vien tā nav viņu dzīvesvieta.


Lietuvas valdība vienlaikus nolēma, ka līdz šim spēkā esošais ieteikums sabiedriskās vietās nēsāt aizsargmaskas no piektdienas, 10. aprīļa, būs obligāti izpildāma prasība. 
Tikmēr daži ierobežojumi tiks atviegloti. Tostarp valdība nolēma atļaut pārdot stādus, sēklas un mēslojumu brīvdabas tirdziņos.


Tāpat ļauts iebraukt Lietuvā ārvalstu pilsoņiem, ja viņu ģimenes locekļi - vecāki, bērni, laulātie, audžuvecāki ir Lietuvas pilsoņi. Līdz šim ārvalstu pilsoņiem bija atļauts iebraukt Lietuvā tikai tad, ja viņiem ir pastāvīgās uzturēšanās atļaujas valstī, viņi ir diplomāti vai ved starptautisku kravu.
Stingrāki ierobežojumi noteikti kravas automobiļu vadītājiem. Proti, kravas automašīnu vadītāji no citām valstīm nedrīkstēs iebraukt  Lietuvā, ja viņiem būs paaugstināta temperatūra vai citi koronavīrusa simptomi.

Reklāma
Reklāma

 

Avots: www.lsm.lv