Dūlu atbalsts ārkārtas situācijas laikā ir pieejamāks nekā jebkad agrāk

Bērniņa augšana mātei zem sirds ir process, kas turpinās neatkarīgi no karantīnas noteikumiem un ierobežojumiem. Šajā procesā, un jo īpaši – tik sarežģītā laikā kā pašlaik, māmiņām vajadzīgs emocionāls un fizisks atbalsts. To var sniegt dūla - profesionāla atbalsta persona sievietei grūtniecības, dzemdību un pēcdzemdību laikā. 

Dūlas atbalsts var būt nozīmīgs arī krīzes laikā.

FOTO: Shutterstock.com

Dūlas atbalsts var būt nozīmīgs arī krīzes laikā.

Dūlas atbalsts ir visā pasaulē plaši pieprasīts pakalpojums, jo Dūlas ir simtprocentīgi klātesošas. Viņas  prot uzklausīt, spēj saprast, atbalstīt un palīdzēt sajusties drošāk.  Vēl pirms mēneša Latvijas dūlas vadīja vingrošanas nodarbības, uzrunāja topošos vecākus dzemdību sagatavošanas kursos, masēja saspringtos plecus, apskāva un mierināja savas klientes. Sajuta sieviešu un zīdaiņu noskaņojumu no acu skatiena vai viegla pieskāriena. 

 
Ārkārtas situācijā, kad mēs visi esam aicināti palikt mājās, dūlas netiekas ar savām klientēm klātienē, un, sargājot medicīnas personālu, nav kopā ar savām klientēm dzemdībās stacionāros. 
 
Par spīti tam, tieši šobrīd dūlas ir pieejamākas nekā jebkad agrāk. Neatkarīgi no tā, vai Tu paliec mājās Rīgas centrā vai vientuļā lauku sētā 200 kilometrus no Rīgas tukšajām ielām, Tev ir iespēja noskatīties bezmaksas lekcijas un noklausīties meditācijas, pievienoties nodarbību grupām, kas apgūst elpošanu vai kopīgi vingro, zīmēt dzemdību mandalu vai pievienoties atbalsta grupai, kas regulāri tiekas virtuāli. Šajā ārkārtas situācijā dūlas ir tieši tur, kur esi Tu.  
 
Šī krīze ir iespēja katrai sievietei atrast savu dūlu. Dūlu, kas palīdzēs uzdot īstos jautājumus un atrast atbildes. Tāpat šī ir iespēja on–line grupās un nodarbībās satikt citas topošās un esošās mammas. Tās, ar kurām Tu citādi nekad nesatiktos, jo pašlaik attālums vairs nav šķērslis. Mēs visi esam kopā – vienā tīklā. 

Meklē informāciju par dūlu on-line piedāvājumiem Latvijas Dūlu apvienības mājaslapā www.dulas.lv

Reklāma
Reklāma