Policija ar motoekipāžām kontrolē, vai iedzīvotāji ievēro distancēšanos

Sabiedriskās kārtības nodrošināšanā tiek iesaistītas arī policijas motoekipāžas, ziņo Valsts policija.

Valsts policija savas motoekipāžas liek pie darba jau šajās brīvdienās. Foto no Valsts policijas Instagram konta.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Valsts policija savas motoekipāžas liek pie darba jau šajās brīvdienās. Foto no Valsts policijas Instagram konta.

Lai gan oficiāli motociklu sezona sāksies vien aprīļa izskaņā, Valsts policija savas motoekipāžas liek pie darba jau šajās brīvdienās. Mūsu motoekipāžas nodrošinās ne vien satiksmes uzraudzību, bet arī lūkos, lai iedzīvotāji ievērotu ārkārtējās situācijas noteiktos ierobežojumus – piemēram, pulcēšanās un fiziskā distancēšanās.

Tāpat pavasarīgais laiks mudina ne vien policistiem ātrāk atsākt motosezonu, bet arī citiem motobraucējiem, tādēļ ir būtiski pirms došanās ceļā ievērot vairākus preventīvus nosacījumus, atgādina Valsts policija.
.
- Pirms uzsākt jauno sezonu, motociklu vadītājiem ir īpaši jāpārliecinās par transportlīdzekļa tehnisko stāvokli. Tāpat motobraucējus aicinām atsvaidzināt savas braukšanas prasmes pirms došanās ceļā, kā arī aicinām nebūt pārgalvīgiem un nepārvērtēt savas spējas spēkrata vadīšanā. Nedrīkst aizmirst parūpēties par savu drošību, izvēloties motocikla vadīšanai piemērotu un kvalitatīvu apģērbu un ekipējumu.
.
- Arī pārējiem satiksmes dalībniekiem ir jābūt gataviem, ka satiksmē atgriezīsies motocikli. Jāatceras, ka motocikls, salīdzinot ar automašīnu, ceļu satiksmē pārvietojas ātrāk un līdz ar to ir grūtāk pamanāms citiem satiksmes dalībniekiem. Ņemot vērā, ka sezona ir tikko sākusies un daži autovadītāji ir pieraduši piedalīties ceļu satiksmē bez moto transporta, atgādinām – autovadītāj, esi īpaši uzmanīgs un skaties divreiz!
.
- Valsts polcija aicina gan motobraucējus, gan autovadītājus, gan citus satiksmes dalībniekus, piedaloties ceļu satiksmē, būt atbildīgiem, piesardzīgiem un atcerēties par savstarpēju cieņu arī uz ceļa.
.
- Saistībā ar ārkārtējo situāciju valstī, Valsts polcija aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem par savu un apkārtējo veselību – ievērot fizisko distancēšanos, bez liekas vajadzības nedoties uz publiskām vietām, ievērot mediķu dotos norādījumus un bieži mazgāt rokas!

 

Reklāma
Reklāma