Vai policija soda, ja mašīnā ir vairāk par diviem cilvēkiem?

Valsts policija aicina neizplatīt nepatiesu informāciju par soda uzlikšanu, ja mašīnā ir vairāk par diviem cilvēkiem.  

Gadījumos, kad policija saņēma informāciju par šādu iespējamu sodu un lūdza, lai šī persona atsūta mums protokola numuru vai kādu informāciju, pēc kā identificēt notikumu – neviens to nav izdarījis.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gadījumos, kad policija saņēma informāciju par šādu iespējamu sodu un lūdza, lai šī persona atsūta mums protokola numuru vai kādu informāciju, pēc kā identificēt notikumu – neviens to nav izdarījis.

"Ņemot vērā, ka joprojām saņemam iedzīvotāju zvanus un jautājumus par sociālajos tīklos plaši izskanējušo informāciju, ka Valsts policija piemēro naudas sodu, ja vienā automašīnā pārvietojas vairāk nekā divi cilvēki, vēršam uzmanību, ka šī informācija NAV patiesa ‼️ Arī policijas rīcībā ir nonākusi informācija, kur “kāda drauga paziņa stāsta, ka viņam ir uzlikts naudas sods apmēram 300 eiro par to, ka no darba brauca vienā automašīnā vairāk nekā divi cilvēki”. Rūpīgi pārbaudot šo informāciju, Iekšlietu ministrijas Informācijas centra uzturētajā administratīvo pārkāpumu izdarījušo personu datubāzē šādi protokoli nav reģistrēti. 

 

Interesanti, ka gadījumos, kad policija saņēma informāciju par šādu iespējamu sodu un lūdza, lai šī persona atsūta mums protokola numuru vai kādu informāciju, pēc kā identificēt notikumu – neviens to nav izdarījis. Bet vienā gadījumā pēc šāda lūguma persona atzina, ka sameloja par piemērotu sodu – tāds gadījums nemaz nav bijis.

Gadījumos, ja vairāk nekā divas personas, kas nav vienas ģimenes locekļi, pārvietojas vienā automašīnā, piemēram, dodoties uz darbu, šobrīd policijai NAV iemesla to vērtēt kā pārkāpumu.

Reklāma
Reklāma

Vēršam uzmanību, ka valdības pieņemtie ārkārtējās situācijas ierobežojumi pēc būtības neattiecas uz personu atrašanos privātajās automašīnās, tomēr, kontrolējot citus ārkārtējās situācijās ierobežojumus, policija arī preventīvi uzrauga un atsevišķos gadījumos arī pārbauda automašīnas.

 

Gadījumos, ja vairāk nekā divas personas, kas nav vienas ģimenes locekļi, pārvietojas vienā automašīnā, piemēram, dodoties uz darbu, šobrīd policijai NAV iemesla to vērtēt kā pārkāpumu. Tomēr vienlaicīgi aicinām personas izturēties atbildīgi un nerekomendējam šādi rīkoties – izvērtējiet nepieciešamību pārvietoties ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem, kuros pēc būtības nav iespējams ievērot divu metru distanci.