Skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzēji klientus varēs apkalpot tikai pēc pieraksta

Sākot ar šodienu skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzēji savus klientus varēs apkalpot tikai pēc pieraksta, nepieļaujot klientu uzturēšanos uzgaidāmajā telpā ilgāk par 15 minūtēm.

Nick Demou, Pexel.com

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nick Demou, Pexel.com

Noteikts arī, ka skaistumkopšanas speciālistiem līdz ārkārtējās situācijas beigām ir noteikts pienākums dokumentēt un glabāt katra klienta personas datus, lai saslimšanas gadījumā būtu iespējams izsekot inficēšanās ķēdei. Ja klients atsakās sniegt iepriekš minēto informāciju vai klientam ir novērojamas elpceļu infekcijas pazīmes vai ir noteikts pienākums ievērot pašizolāciju vai mājas karantīnu, pakalpojums jāatsaka.

Aizliegts doties pie klientiem mājas apstākļos vai izbraukt pie klienta. Darba vietas būs jāizvieto tā, lai divu metru attālumā neatrastos cita darba vieta, kā arī klientu uzgaidāmā vieta. Ja šo nosacījumu nevar ievērot, tad vienlaikus var apkalpot tikai tik daudz klientu, lai tiktu ievērots minētais distancēšanās attālums.

Ja pakalpojums ir ilgāks par 15 min un pašam pakalpojuma sniedzējam ir hroniska slimība (piemēram, cukura diabēts, hroniska plaušu slimība, sirds un asinsvadu saslimšanas) vai pakalpojuma sniedzējs ir vecumā virs 60 gadiem, jāizvērtē pakalpojuma sniegšanas lietderība.

 

Reklāma
Reklāma

Rīkojums ir obligāts visiem skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējiem:

  • frizieriem;
  • manikīra un pedikīra speciālistiem;
  • sejas un ķermeņa kosmētisko pakalpojumu sniedzējiem;
  • vizāžistiem un grimētājiem;
  • tetovēšanas, mikropigmentācijas un pīrsinga pakalpojumu sniedzējiem.