Norisināsies bezmaksas vebināri krievu valodā par grūtniecības un dzemdību tēmām

Kamēr valstī pastāv pulcēšanas ierobežojumi, vecāku organizācijas "Mammamuntetiem.lv" radītā Skola Mammām un Tētiem piedāvā lekcijas un nodarbības apmeklēt attālināti – vebināru formā. Ar Cilmes Šūnu bankas atbalstu 14., 21. un 29. aprīlī mūsu Facebook lapā būs pieejamas bezmaksas nodarbības krievu valodā par grūtniecības un dzemdību tēmām.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Vebinārus, kas notiks tiešsaistē un kuru laikā dalībnieki varēs uzdot jautājumus komentāru sadaļā, vadīs dūla Inga Babure. Vebināriem iepriekš nav jāpiesakās un video ieraksti būs pieejami Mammamuntetiem.lv, kā arī mūsu Facebook lapā.

 

Bezmaksas vebināru grafiks:


Otrdien, 14. aprīlī, plkst. 13.00 vebinārs Gaidot mazuli: ķermeniskās un emocionālās pārmaiņas

Grūtniecība un dzemdības ir ne vien ķermenisks, bet arī emocionāls piedzīvojums, kas bieži vien satricina mūsu identitātes pašus pamatus. Izprast savas sajūtas un emocijas, iedziļināties un ieklausīties ķermeņa valodā nav viegls uzdevums. 

Nodarbībā runāsim un kopīgi iztēlosimies pārmaiņas, kuras grūtniecības laikā piedzīvo gan sievietes, gan vīrieša prāts un ķermenis, izvērtēsim sajūtas un attieksmi, ko pāris piedzīvo šajā laikā. Pieskarsimies neveiksmīgas grūtniecības tēmai un tam, kā droši virzīties tālāk un uzticēties sev. 

Kopīgi izrunāsim dzemdību projekta veidošanu – dzemdību stāsta rakstīšanu, vizualizējot vēlamo un reālistisko notikumu plānu, atbalsta komandu un dzemdību vietu. Visbeidzot vienosimies par svarīgāko pēcdzemdību plānā, paturot prātā, ka pēc dzemdībām sāksies pilnīgi jauna dzīve.

 

Otrdien, 21. aprīlī, plkst. 13.00 vebinārs Gatavošanās dzemdībām: praktiski padomi

Nodarbībā pārrunāsim dzemdību norisi un izrunāsim gluži praktiskas detaļas. Attālināti, tomēr kopīgi izmēģināsim dažādus paņēmienus, kas var atvieglot dzemdību sāpes un satraukumu – pareizu elpošanu, relaksācijas paņēmienus, iespējamās dzemdību pozas u.c. Daļa nodarbības ir veltīta ģimenes dzemdību tēmai, lai izrunātu, kā partneris var atbalstīt māmiņu dzemdību laikā un gatavojoties tām. 

Reklāma
Reklāma

Vebinārā dūla Inga Babure izskaidros, kas ir dzemdību projekts un kā to veidot, sniegs padomus, kā novērtēt, kad doties uz stacionāru (ja nav paredzētas mājdzemdības), un kā iespēju robežās tur radīt sev tīkamu vidi. Visbeidzot tiks aplūkotas iespējamās dzemdību pozas un elpošanas paņēmieni.

 

Trešdien, 29. aprīlī, plkst. 13.00 vebinārs Vecāku pasaule. Pēcdzemdību periods

Pirmās minūtes, stundas un dienas pēc mazuļa ienākšanas pasaulē ir īpašas. Dzimšanu ir piedzīvojuši trīs cieši saistīti cilvēki: bērns, mamma un tētis. Katrs no viņiem šo brīdi jūt, dzird un redz atšķirīgi. Vebinārā uzzināsim, kā tas varētu būt un kam pievērst uzmanību.

Pēc dzemdībām un pirmo mirkļu burvības pienāk ikdiena, kurā bēbītis raud, mammas krūtis sāp un nav laika parūpēties par sevi. Kā mammai un tētim sagatavoties laikam pēc bērniņa piedzimšanas? Ko savlaicīgi sarūpēt pēcdzemdību periodam? Ko rakstīt savā pēcdzemdību plānā? 

Vebinārā aplūkosim tādas tēmas kā pirmā stunda pēc dzemdībām, sievietes emocionālā pašsajūta, kļūstot par mammu un pēcdzemdību izmaiņas māmiņas ķermenī, pēcdzemdību skumjas un depresija, kā to pamanīt, padomi partneriem. Visbeidzot noskaidrosim dažādus pēcdzemdību rituālus, piemēram, rebozo savilkšanas masāža, pirtīžas u.c.


REKLĀMAS INFORMĀCIJA
Bezmaksas vebināri krievu valodā norisinās ar Cilmes Šūnu bankas atbalstu. SIA “Cilmes šūnu banka” jau 15 gadus darbojas Latvijā, strādā 24/7 režīmā. SIA “Cilmes šūnu banka” ir reģistrēta ārstniecības iestāžu reģistrā un ir saņēmusi Zāļu valsts aģentūras izsniegtu audu un šūnu izmantošanas atļauju. Šie dokumenti apliecina, ka SIA “Cilmes šūnu banka” ir novērtēta un atbilst normatīvo aktu prasībām. SIA "Cilmes šūnu banka"  ir starptautiskā zīmola "FamiCord Group" pārstāvniecība Latvijā.

Vairāk informācijas:
„Cilmes šūnu banka”, SIA
Tērbatas iela 4-1, Rīga, LV-1050 
pirmdiena - svētdiena 24/7 
Tālrunis: +371 26 583 773; 8000 8787 (bezmaksas)
Web: www.nabassaite.lv
E-pasta adrese:  info@nabassaite.lv
www.facebook.com/nabassaite/